Psaltirea

0
0

Sărut mâna, sfinţiţi părinţi, spuneţi-mi, vă rog, psalmii se citesc toţi, după numar fiecare la rând, desigur cu evlavie şi cu binecuvântarea preotului, se citesc absolut toţi sau sunt psalmi care se citesc doar pentru răposaţi şi dacă ne rugăm pentru vii nu avem voie să-i citim pe cei pentru răposaţi şi invers, unii psalmi se citesc doar pentru vii? Este o astfel de diferenţă sau nu? Şi cum se citeşte corect? Dumnezeu să vă aibă în pază!

  • You must to post comments
0
0

Psaltirea scumpii mei, are o importanță majoră, atât în cultul ortodox, cât și în rugăciunile particulare a fiecăruia dintre noi. Cât  face măcar și Psalmul 50, pe care fiecare dintre noi îl cunoaștem pe de rost! Un adevărat imn de pocăință. Tot despre folosul psalmilor ne vorbește și Marele VasileȘi Sfinții Părinți ne învață în ce situații, psalmii sunt de folos pentru noi!

Ce ține de cum trebuie să citim, despre aceasta se vorbește la începutul fiecărei catisme. Câte câte catisme trebuie să citim, despre aceasta, este bine să vorbiți cu părintele duhovnic. Adică, spre exemplu, el vă poate recomanda o stare din psaltire pe zi, sau, câte o catismă pe zi, etc! Rugați-vă și pentru mine păcătosul!

Preot Iulian Rață
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.