Copii

0
0

Sărut mâna părinte, am văzut c-ați dat multe răspunsuri la întrebările legate de creșterea copiilor și m-am gândit că mă puteți ajuta și pe mine. Am doi copii cam în jurul vârstei de 7 ani care din fragedă pruncie s-au jucat cu un vecin mai mare cu un an ca ei. Am primit sfaturi din partea vecinilor să nu-i mai las împreună, dar le-am ignorat. Ce vină are copilul că mama lui a trăit cu mulți bărbați, că unchii lui cu care locuiesc el și mama lui sunt alcoolici și o țin tot într-un scandal, că la ei în casă se vorbește obscen, eu credeam că toate ăstea nu sunt un motiv suficient pentru ca un copil să fie stigmatizat, dar de la o vreme am observat la el că vorbește la fel ca-n casa lui, face gesturi obscene, mi s-a spus c-a fumat și a băut și e violent. Le-am interzis copiilor mei să se mai joace cu el, dar vine într-una la noi și când îi spun că nu-i mai las afară, îi joacă ochii în lacrimi, mi-e foarte milă de el, dar toți vecinii s-au plâns de relele pe care le-a făcut acest copil. Sare garduri, sparge, fură, mi-e frică să nu-i influențeze în rău și pe copiii mei, deja nu-i mai pot stăpâni când se joaca cu el. Spuneți-mi vă rog, ce să fac, să-i mai las să se joace împreună, sau nu?

  • You must to post comments
0
0

Lăudat să fie Domnul. După cum spuneam copilul la această vârstă e asemenea bobocului de floare. așa cum se formează acum așa va fi floarea. Deci aveți grijă de copil ca să nu primească o educație diavolească și apoi să aveți mult de chinuit. Mai bine să-i joace acum lacrimile în ochi, decât pe urmă la toți să se umple sufletul cu lacrimi. Există și alte mijloace de joc și alte împrejurări. De aceea vă îndemn să fiți cu preacauție în ceea ce privește creșterea copilului. Multe vor copiii când sunt mici. Însă nu toate sunt constructive. Să vă spun un secret: Și eu am vrut să fumez când eram mic, însă gestul mamei de a-mi frige limba cu țigara a fost constructivă. Și prin aceasta pe veci a fost alungată dorința diavolească de a-mi pierde sufletul. Părinții știu cel mai bine cum săși crească odrasla. Mai bine o palmă moale la fund decât o faptă grea pe suflet. Dar să nu uitați că și rugăciunea, ca Bunul Dumnezeu să-i dea minte copilului să perceapă educația părinților, este foarte importantă și binevenită în viața de familie a creștinului. Dumnezeu să dea minte copiilor de a înțelege bunătatea părinților.

Doamne, dă-mi seninătatea să accept ce nu pot schimba, curajul să schimb ceea ce pot şi înţelepciunea să le deosebesc. Fie voia Ta – nu a mea!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.