0
0

Am o mare problemă și nu știu cum să o rezolv. Mi-e foarte greu. Vreau să încerc câtuși de de puțin să duc o viață creștină, dar dau de atâtea piedici… Am început viața sexuală cu prietenul meu. Și îmi pare foarte rău de asta acum… De fapt mă căiesc foarte mult de când am început să fac lucrul acesta mereu mă căiesc dar niciodată nu am încercat să fac ceva în privința aceasta, acum am zis totuși sa fac ceva și iam zis prietenului meu că gata să nu mai facem lucru acesta, iar el îmi zice tot felul de chestii precum e tirziu să fac lucrul acesta, că nu mai pot face nimic în privința asta, că în loc să mă gândesc să fac alte lucruri, adică să fac alte lucruri bune pe care le-ar face un bun creștin și să continuăm cu asta și îmi reproșează multe și ma pus să aleg că daca nu mai vreau să facem dragoste ne despărțim. Că va fi mult mai frumoasă relația noastră dacă vom face acest lucru, ce mă sfătuiți să fac? Cum să procedez în acest caz? Cum să fac ca lucrurile să iasă bine? Eu sunt ferm convinsă că Dumnezeu mă va ierta daca voi face ceva în privința asta, dar el zice că deja e prea târziu. Vă mulțumesc că mă asultați. Rog să mă iertați.

  • You must to post comments
0
0

Soră, să începem cu prietenul tău! Fuuuuugi de el! Pentru că dacă te iubea, astfel de condiții nu-ți punea! Mai mare prostie, nici că poate să fie ideia domnului în cauză, că te lasă dacă nu mai faci relații! El nu te dorește! El dorește doar plăcerile, dar în viață cu așa ceva, nu se poate de mers! În privința la faptul că nu poți să faci nimic – poți! Desigur că poți! Că doar noi oamenii nu suntem porci, ca să cădem în băltoacă și să rămânem în ea! Suntem oameni, sau oi, în turma lui Hristos! Și noi știm destul de bine, că dacă o oaie a căzut într-o băltoacă, ea se ridică cât mai repede și se scutură de noroi și fuge din locul acela! La fel și noi oamenii, trebuie să fugim și de păcat și de orice ispită diavolească! Trebuie să căutăm mântuirea sufletului nostru în fel și chip și să facem tot ce ne stă în puteri, doar să dobândim raiul! În primul rând, să nu mai păcătuiești! Ai gândit foarte și foarte corect! În al doilea rând, să mărturisești că ai greșit la duhovnic! Și să ceri de la părintele canon de pocăință! Relațiile, să le amâni cu cea mai mare strictețe după căsătorie! Desigur, problema ar putea fi soluționată și altfel, dacă dragostea este atât de mare și nestinsă! Ași putea să vă căsătoriți! În felul acesta pe deplin ați rezolva problema! Dar să convețuiți, chiar e păcat! Și prin aceste păcate, crede-mă greșim crunt înaintea Tatălui nostru cel ceresc!

Așadar, dacă ești gata de pocăință, dacă vrei ca rugăciunea să-ți fie bineprimită înaintea lui Dumnezeu, începe prin abstinența de la relații, post și Taina Sfintei Spovedanii! Prietenul, nu te teme, dacă o să te iubească, o să rămână alături de tine, dacă nu să nu plângi după el! Decât o căsătorie fără dragoste, mai bine singură toată viața! De fapt, nu singură, cu Dumnezeu!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.