Vis

0
0

Părinte, ce înseamnă când visezi pe Maica Domnului lângă o cruce mare și albă, răsărind dintr-o apă tulbure și ținându-mă în brațe, plângând și legănându-mă pe genunchii Săi? Acest vis l-am avut acum câțiva ani, în urmă căruia m-am vindecat de niște bubite apărute pe corp. Mulțumesc pt răspuns. O seară bună!

  • Cristina Maria a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Seară bună. Înseamnă că diavolul își bate joc de dvs. Am mai răspuns la așa întrebare recent și o să mă mai repet. În așa cazuri sfântul Paisie Aghioritul ne învăța: ”Să nu vă încredeți în vise, căci și diavolul se poate preface în sfinți, lumină, etc. Și vă trimite o înșelare, apoi o boală, după ea o tămăduire uimitoare și astfel vă ține în ghiarele înșelării. Și asta poate dura până vă va duce la nebunie, deznădejde și păcate de moarte. Doar oamenii cu o viață înaltă duhovnicească poate deosebi înșelarea și revelația dumnezeiască. Cei neexperimentați, pot fi ușori înșelați și batjocoriți de aghiuță. Să alergați la duhovnic și să descoperiți totul lui, după care va ști să vă sfătuiască cele bune și ziditoare. În așa caz, în vis începeți a zice rugăciune lui Iisus, sau către Maica Domnului și ele vor dispărea, dar s-o faceți cu umilință și frângere de inimă!” De ce trebuie numaidecât să ne apară vreun sfânt sau Maica Domnului în vis și numaidecât trebuie să însemne ceva?! Suntem noi vrednici de așa ceva? Oare nu este știut că dacă duci cât mai mult o viață creștină curată lucrezi la mântuirea sufletului și nu ai astfel de tulburări și ”vise”?! Ori e nevoie de minuni și arătări pentru ca să fim mișcați sufletește și zoriți către trăirea duhovnicească?! Sufletul care începe să facă rugăciuni după astfel de vise și înșelări, o fac din mândrie și frică de iad, nu din dragoste pentru Dumnezeu, și asta e o cădere. E nevoie de pocăință și smerenie ca să reveniți la cele duhovnicești.

Nu dați importanță viselor și uitați-le odată ce vă treziți dimineața. Căci sunt înșelare și slăbiciunea noastră e mare.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.