Blestem

0
0

În copilărie am primit şi eu un blestem de la mama… eu recunosc, eram c-am obraznică, cred că aşa sunt majoritatea copiilor, ea săraca cred că de supărare a zis că să-mi dea Dumnezeu un copil rău ca mine… acum am 23 de ani şi încă îmi mai aduc aminte, parcă mă urmăresc acele cuvinte, eu m-am spovedit şi am sfătuit-o şi pe ea să facă acelaşi lucru, însă spune că nu-şi mai aminteşte şi nu vrea să meargă la preot… şi încă ceva, la supărare mereu spune „să-l ardă focul pe cutare şi pe cutare”, cum să o fac să-şi dea seama că duce aceste vorbe în „cârcă” dincolo????  Şi mai spune că nu vrea să se spovedească, că nu trebuie popa să ştie ce a făcut ea… îmi plânge inima, mă gândesc că e mama mea şi într-o zi va da socoteală pentru tot… vă rog sfătuiţi-mă.

  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Din nou același sfat ca și până acum: Nu e cazul să forțăm pe cineva spre mântuire. Lăsați mama în vorba ei murdară și încercați să nu vă smintiți sufletește. Iar pentru mamă acest sfat de la Apostol: „Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i întru învăţătura şi certarea Domnului”. Altfel nu se mai poate cere de la copil obligația respectării: „Copii, ascultaţi pe părinţii voştri în Domnul că aceasta este cu dreptate. „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, care este porunca cea dintâi cu făgăduinţa: Ca să-ţi fie ţie bine şi să trăieşti ani mulţi pe pământ””. Deci îndemn copii la dragoste pentru părinți chiar și pentru neajunsurile lor în comportament și dragoste, căci mare este răsplată. E la fel ca și în cazul cu dragostea față de dușmani. Nu compar părinții cu dușmanii dar spun că e la fel ca în cazul învățăturii Mântuitorului când spune: „Iar vouă celor ce ascultaţi vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; Şi dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată puteţi avea? Căci şi păcătoşii iubesc pe cei ce îi iubesc pe ei. Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi nimic în schimb, şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulţumitori şi răi”. Deci răsplată vor avea și cei care îi cinstesc pe părinții care au comportament creștin, dar și mai mare este răsplata celor care își iubesc părinții care nu dovedesc această credință. Rugați-vă pentru mamă și încercați să aveți rugăciunea cea frumoasă și Domnul se va milostivi pentru ea și îi va uda sâmburele credinței. Iar special împotriva blestemelor și vrăjilor am pus acatistul: „Acatistul Sfântului GHERASIM KEFALONITUL – Izgonitorul demonilor

Doamne Dumnezeul părinților noștri: Isaac, Iacov și Avraam, te rugăm milostivește-te și de părinții noștri cei trupești, luminându-le calea lor părintească.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.