0
0

Bună ziua. Am citit în îndrumător canonic ortodox \”Oricine se va spurca în Lunea brînzei cu carne şi în lunia dintîi (a postului) cu brînză, 4 ani să se pocăiască şi metanii 3000\” (Pravila Bisericească de la Govora, pag. 117). Lămuriţi vă rog: 1. Ce e Lunea brînzei? 2. De ce anume prima luni a postului? 3. De ce tocmai 4 ani trebuie să se pocăiască? (Vă rog nu plasaţi pe site această întrebare)

  • Anonim a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună să vă fie inima. Am cosniderat de cuviință să dăm publicării întrebarea, pentru că este de folos pentru aproapele nostru. Lăsați să știe și ei ce spun canoanele. Nu vă supărați că am călcat peste dorința dumneavoastră. Am transformat numele dumneavoastră în anonim, ca să nu vi se devulge persoana. Deci acum să trec la răspuns. Luna brânzei este prima lune după duminica când este lăsatul secului de carne. Și canoanele spune despre lune pentru că sunt mulți care mai mănâncă lunea ceea ce a rămas de duminică pentru a nu arunca. Iată de ce canoanele vorbesc despre „lunea brânzei”. Deci nu înseamnă că nu e valabil toată săptămâna. Deci toată săptămâna este inclus în acest canon. Iar în ce privește terminul de pocăință nu cred că mă simt în măsură să îl explic. Doar un singur lucru pot spune: Că în acești 4 ani omul poate să aducă o pocăință curată. Și în acești 4 ani să fie respectate posturile.

Bunătatea Domnului are o altă haină, diferită de cea umană. Și doar numai cu ochiul curat putem să o vedem și cu minte luminată putem ssă o înțelege.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.