Ce să fac?

0
0

Sărut mâna părinte! De la un timp constat că îmi merge foarte rău în viaţa de cuplu, nu mă mai înţeleg cu sotul. Am faăut rugăcuini pentru noi, am fost şi la biserică şi am dat acatiste, dar eu cred că toate astea vin şi din viaţa pe care au trăit-o părinţii mei, care s-au despărţit când eu aveam 15 ani (trăiesc amândoi) mamei mele i-a c-am plăcut aventura, şi a rămas cu alt bărbat cu care a stat necununată 24 ani. Cred lucrul acesta pentru că, nu am făcut odată curăţenie bine şi necăjită fiind… probabil m-a blestemat \”să nu am parte de ce mi-e drag în viaţă\”. Am şi doi copii. Mai am o soră căreia în viaţa de cuplu i se întâmplă c-am ce trăiesc eu. Oare să ducem vre-un blestem din trecut? Vă rog părinte dacă mă puteţi ajuta, să îmi spune-ţi ce să fac. Să vă dea Dumnezeu sănătate şi viaţă lungă! Mulţumesc!

  • You must to post comments
0
0

Of. Doamne. Stimată soră întru Hristos Domnul. Permite-mi să te salut mai întâi cu sincerul salut: Lăudat să fie Domnul. Și acum să revin direct la întrebarea ta: Eu nu cred că rugăciunea Bisericii fără fapta noastră poate să ajute cu ceva. E nevoie de faptele credinței. Hristos nu a venit să întemeieze biserica și să plece, ci a venit să ne mântuiască prin faptele credinței și la plecare a întemeiat Biserica. Deci pe prim loc sunt faptele credinței. Biserica nu ne bagă cu forța în rai sau iad. Deci să ne întărim în credință. Acest lucru cred că vă lipsește. Și îl puteți obțină în biserică, dar nu numai prin pomeniri la Sfintele Slujbe ci încercând să descoperiți cât mai mult din adevăr. Mergeți și vă căutați un duhovnic, împreună cu soțul. Știu că nu se dă dus, însă când o să-l ajungă cuțitul la os pentru suferințele lui va merge. Și cu ajutorul duhovnicului veți reuși să păstrați pacea în familie. Dar și păcatul părinților să îl mărturisiți pentru a nu primi răsplata pentru păcatele părinților. Căci doar spus este că: „Până în al șaptelea neam”.  Așa că salvarea este în biserică, dar nu în modul în care îl faceți voi ci prin via participare la viața bisericii.

Hristoase Doamne, iartă păcatele noastre și cel al înaintașilor noștri care pare a fi din neștiință și ne miluiește după mare mila Ta.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.