0
0

Iertaţi-mă, mă refer la întrebarea nr. 2287. Dar de ce anume se unesc degetele mare cu inelarul, aceasta simbolizează ceva?

  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Sunt două explicații și par a fi foarte reale. Simbolostica unirii celor două degete presupun:

1. Degetul cel mare reprezentând cea dintâi persoană a Sfintei Treimi, care este și izvorul de binecuvântare. Și degetul inelar reprezintă pe cea dintâi persoană dintre cele două persoane create la începutul lumii: Adam, care pare al prezenta pe Adam în deplina sa smerenie, plecat spre pământ: palma reprezentând pământul. Deci această primă versiune presupune transmiterea binecuvântării spre noi oamenii asemenea binecuvântării pe care Adam a primit-o de la Domnul Dumnezeu.

2. Cea de a doua versiune pare a merge mai mult pe varianta cea cu mult mai sacră și anume: Degetul mare reprezeântând prima persoană a Sfintei Treimi iar cel inelar simbolizând firea cea divină a Mântuitorului. Deci înțelesul ar fi în baza legăturii directe a celei de a doua persoană a Sfintei Treimi cu cea dintâi persoană a Sfintei Treimi pe această linie. Și prin care s-a pogorât binecuvântarea Harică până la noi: firea umană.

Ambele versiuni par a reda același lucru și sunt bune și foarte frumoase.

Să mulțumim Domnului pentru frumusețea lăsată pentru înveselirea sufletului nostru.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.