Contardicție în relatările bibliei..?

0
0

Despre moartea lui Saul. De ce în „întâi împărați” este scris că Saul se sinucide și-n cartea a 2 a a împăraților este scris că a fost ucis de Amalecit. Mulțumesc mult. Doamne Ajută.

  • nicolai a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Cartea 1 a regilor  Cap 29 . Atunci a zis Saul purtătorului său de arme: Trage-ţi sabia şi mă străpunge cu ea, ca să nu vină aceşti netăiaţi împrejur să mă ucidă şi să-şi bată joc de mine”. Purtătorul de arme însă n-a voit, căci se temea cumplit. Atunci Saul şi-a luat sabia şi s-a aruncat în ea.

5. Văzând purtătorul de arme că Saul a murit, s-a aruncat şi el în sabia sa şi a murit cu el.

Cartea a 2 a regilor  Cap1. După moartea lui Saul, când David se întorcea din războiul ce-l purtase împotriva Amaleciţilor şi după ce s-a oprit două zile în Ţiclag,

2. Iată că a treia zi a venit un om din tabăra lui Saul. Acesta avea pe el hainele rupte şi pe cap ţărână şi după ce a ajuns la David, a căzut la pământ şi i s-a închinat.

4. „Spune-mi, a zis David, ce s-a întâmplat?”Poporul, a zis omul, a fugit din luptă şi mulţime din popor a căzut şi a murit, şi a murit şi Saul şi fiul său Ionatan”.

5. „Cum ştii că Saul şi fiul său Ionatan au murit?” a întrebat David pe tânărul care-i adusese vestea.

Dragă Nicolai , citește mai atent și vezi că în cartea a doua e scrid cind David se întorcea din războiul cu amaleciții, nu Saul a fost omorit de ei , ci David a luptat cu ei, și întorcânduse a primit vestea despre moartea Regelui Saul.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.