Viata crestina in Israel

0
0

Bună ziua şi sărut mâna Părinte. Eu locuiesc în Israel deja de un an, deşi sunt originară din Moldova. Deşi mă aflu pe Pământurile Sfinte, nu am nici-o Biserică Ortodoxă în oraşul meu. Deci de un an nu am mai asistat la Sfânta Liturghie şi nici nu m-am spovedit sau împărtăşit. Ce aş putea face pentru a compensa această lipsă? Sfânta Biserică îmi lipseşte foarte mult. Aş putea intra într-o Biserică Catolică pentru a mă ruga sau e mai bine să îmi spun rugăciunile acasă? Nu am fost niciodată într-o Biserică Catolică şi nici nu ştiu dacă pentru un creştin ortodox este păcat să se roage în ea. Uneori merg la Biserica Sfântului Mormânt şi aprind câte o lumânare. Dar şi acolo este greu… Biserica e vizitată zilnic de mii de turişti interesaţi mai mult de istorie şi arhitectură decât de Credinţa în Dumnezeu. Când sunt acolo, simt că Dumnezeu suferă şi plânge – cele mai sfinte locuri au fost transformate în Muzeu… Deasemenea aş vrea să întreb de Sfânta Cruce. Deja de mulţi ani port Cruce la gât şi ştiu că Ea mă protejează de tot răul. Dar aici sunt mereu criticată – de ce îmi arăt “nerespectul” faţă de evrei prin Crucea mea? Eu ştiu că noi trebuie să ne iubim şi să ne respectăm unii pe alţii. Deci să îmi las Crucea de la gât pentru a respecta oamenii din jur sau să rezist tuturor criticilor şi încercărilor şi să îmi păstrez Cruciulitîţa? Vă mulţumesc din toată inima pentru răspuns! Doamne Ajută!

  • You must to post comments
0
0

Apără Doamne și păzește, să nu vă lăsați Crucea de la gât! Nu vă supărați, va fi o lepădare de Hristos să scoateți Crucea! Cel mai bine, fiți smerită și la orice critică plecați capul cu smerenie, dar rămâneți o mărturisitoare a lui Hristos!

În privința slujbelor! Eu cred că trebuie să găsiți posibilitate ca măcar odată în lună, să ieșiți din orașul Dvs. și să mergeți la o Biserică Ortodoxă! Vă înțeleg referitor la Mormântul Domnului, am văzut și eu ce e acolo! Dar la oricare alta! Puțin mai la deal, e Patriarhia Ierusalimului, puteți cere de la ei mai multe informații despre Bisericile Ortodoxe din regiune! Sau, puteți să vă adresați la Misiunea Rusă, care la fel nu e departe de Sfântul Mormânt, rugații să vă dea adresele Bisericilor Ortodoxe din Ierusalim și regiune și cel puțin o dată în lună, faceți-vă posibilă mergerea la Biserică! În rest, compensați totul prin post, milostenie și rugăciune!

Hristos să vă aibă în pază!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.