Superstiţii

0
0

Bună ziua părinte! Tatăl meu deşi merge regulat la biserică adica un credincios înrăit totuşi crede în superstiţiile acestea băbeşti pe care ne întâlnim în fiecare zi cum ar fi să nu te băieşti marţea sau să nu torni apă cu mâna stângă etc. Pe care eu le cred imorale şi nefolositoare însă eu am auzit că e păcat să crezi în aşa ceva şi vreau să ştiu dacă există superstiţii religioase care trebuie să le aplicăm în viaţa cotidiană? Vă mulţumesc şi DOMNUL să ne ajute!

  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Totuși aceste lucruri nu sunt chiar atât de dureroase cum ar fi să fi fost necredința. Însă și aceste superstiții îndepărtează pe om de Dumnezeu. Să-i spuneți tatălui că va fi nevoie să aleagă cândva între credința în Dumnezeu cel Viu și cel mort al superstițiilor. Iar pe dumneavsoastră vă îndemn să nu vă smitiți în aceste mici slăbiciuni. Dacă tatăl vrea să toarnă apă numai cu mâna dreaptă înseamnă că nu îi place să vadă cum stânga e la egalitate cu dreapta. Vă asigur: se vor pierde aceste superstiții ale tatălui. Căci nu pot fi decât o tărie mică și de moment. Iar credința în Domnul e cea veșnică și de o frumusețe inedită.

Să fugim de superstiții pentru că sunt asemenea animalului blând care lasă răni adânci în sufletul creștinului. Răni care aduc după sine moartea sigură.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.