Instituirea păcatului

0
0

Din puţina mea credinţă şi din îndoiala mea de om păcătos adresez o întrebare pe măsură, la care aş dori să primesc o formă de răspuns, sper să fie spre folosul real şi să nu greşesc punând această întrebare. Cum a putut ajunge diavolul să poată greşii fiind în rai dacă nu exista răul deloc, cum s-a instituit răul în el, de unde i-a venit „inspiraţia răului”?

  • You must to post comments
0
0

Creștine dragă, e suficient să pui puțin din efort în meditare, atfel încât să ajungi să simți spiritual starea care duce la cădere în păcat și îți poți da seama și de posibilitatea răspunsului la întrebarea ta. Gândește că la început era doar lumea îngerească. Pentru ce a căzut ceata îngerilor care a ajuns să fie izvorul răului. Eu ași spune că și liberul arbitru a fost una din începutul apariției răului. Dumnezeu a creat lumea îngerească însă a oferit și libertatea de a fi. Așa că în urma folosiri de natură rea s-a ajuns la slăbire în ființă. Astfel încât ceata îngerilor a simțit slăbiciune ca prin mândrie să poftească locul lui Dumnezeu. Iată unde este izvorul răului. Dumnezeu a creat toate bune și frumoase. Însă libertatea care este folosită nepotrivit duce la pierzanie. Să ne silim în a întări scutul luptei noastre și prin ascultare să ne ridicăm din nou la cele înalte.

Ceata îngerilor căzuți ne-a scutit de lipsa păcatului, să ne silim să contribuim cu efort personal la corectarea situației.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.