De ce s-a dus așa de repede?

0
0

Sărut mâna, Părinte! Vă rog să-mi răspundeţi la o întrebare. Azi se împlineşte o săptămână de când a murit fratele mamei, avea 43 de ani. Timp de o lună şi jumătate a suferit foarte mult. Cred că era bolnav mai demult, dar nu l-a crezut nimeni. A stat în spital 3 săptămâni şi l-am adus acasă mai bolnav decât era. Mama a adus preotul, l-a spovedit, dar după 2 săptămâni s-a stins. Are şi slujbe de 40 de zile la biserică. Nu înţeleg de ce l-a luat aşa de repede dintre noi… Puteţi să-mi daţi un răspuns? Vă mulţumesc!

  • You must to post comments
0
0

Dragă soră, neștiute-s căile Domnului și neînțelese-s judecățile Lui, dar drept este când judecă și înțelept când decide soarta omului, sau timpul plecării lui. Nu avem noi păcătoșii cum să înțelegem de ce a voit Domnul așa, dar un lucru știu, că orice lucru este făcut de El, e din dragoste și dorința de a mântui sufletele oamenilor, nu spre a le pierde. Poate boala aceea i-a fost dată spre o curățire de păcate și pregătire înainte de moarte. Este bine că s-a spovedit, că i s-au citit rugăciuni. Să vă rugați la Domnul pentru mântuirea sufletului lui și să faceți multă milostenie pentru el. În așa fel îl ajutați și-n continuare de aici de pe pământ și el simte iubirea celor dragi și rugăciunile pe care le faceți. Să facem toți așa, să ne rugăm unul pentru altul, căci nimeni nu cunoaște nici vremea și nici ora plecării sale de pe pământ, dar dragostea dintre noi va dăinui mereu!

Doamne milostive, iartă pe răposații cei trecuți din această viață și primește-i în locașurile Tale înverzite, ștergându-le orice lacrimă din ochi și durere, dăruindu-le viață fără de moarte.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.