0
0

Bună ziua, părinte. Știu că e rău, dar uneori am gânduri care mă aduc la concluzia că dacă o căsătorie este nefericită, de ce totuși ea trebuie păstrată? Dacă suntem total diferiți… Dacă scopurile și viziunea lucrurilor e diferită. E o cruce și aceasta pe care trebuie s-o ducem indeferent de ce ne dorim? Dacă nu mai doresc să mă mai căsătoresc nicicând, ci doar să trăiesc așa cum doresc și simt eu…

  • You must to post comments
0
0

Mari dileme, probleme întâlnesc azi familiile creștine. Și poate n-ar fi fost ele chiar atât de mari de ar fi în ele credință-n Dumnezeu și răbdare. Dacă ați ales dvs persoana cu care să mergeți pe calea mântuirii, cât chiar de diferiți puteți fi?! Eu înțeleg că cu timpul oamenii se mai schimbă, dar să știți că foarte des și aghiuță își bagă codița și vă impun astfel de gânduri. Sigur că dac-ați ajuns să gândiți așa e și vina soțului, dar nu lăsați calea care pe ambii vă poate duce la mântuire. Știu că-i greu, dar i-o cruce și mereu a ta ți se pare mai grea. Bine ar fi ca ambii să mergeți pe la un duhovnic, la slujbe, să vă rugați, sunt sigur că Domnul vă va ajuta să priviți altfel lucrurile, să regăsiți ceea ce era frumos între voi și s-a pierdut. Să încercați să trăiți unul pentru altul, pentru copii (de-i aveți), pentru a ajuta un nevoiaș. Să formați o frumoasă familie creștină și să vă țineți temelia căsniciei nespurcată. Ar fi un egoism să vă trăiți viața cum vreți și credeți-mă că nici aceea nu va fi fără probleme, ci și cu mai multe încercări. Acum vă aveți unul pe altul, cum n-ar fi, atunci ești singur împotriva valurilor vieții. Domnul spune că ce unește Dumnezeu, omul să nu despartă. Și știa de ce a spus-o și câte motive se pot ivi pentru a o despărți, dar cum se va mântui cealaltă jumătete fără dvs?! Nu v-ar fi milă de el chiar de-l vedeți la groapa iadului?! Acestea sunt probleme grele și deseori par fără ieșire, dar prin rugăciune și nădejde-n Domnul – poți vedea lumina și rezolvarea.

Rugați-vă dar mult și chemați în ajutor pe Maica noastră Cerească, Născătoarea de Dumnezeu, cărei îi sângerează inima pentru orice ram căzut din pomul vieții.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.