0
0

Iubesc un băiat de religie catolic, el la fel mă iubeşte foarte mult. De dragul meu vrea să vină cu traiul aici în ţară să fie mereu cu mine, e de acord să se cunune în biserica noastră ortodoxă. Dar problema e că este căsătorit, vrea să divorţeze (a zis că nu e din cauza mea, înainte de a mă cunoşte pe mine el nu o mai iubea). Eu ştiu că fiind cu el nu e bine, trăiesc în păcat. De fiecare dată când vreau să pun punct relaţiei noastre care deja are 1 an, el plânge şi mă imploră să nu-l părăsesc. Mi-e foarte greu să decid ce să fac. Am scris acest mesaj pentru că am nevoie de sfatul unui părinte, ce sa fac, cum să procedez? Mulţumesc.

  • Victoria a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Eu presupun că dvs știți răspunsul. Nu e bine și e urâciune în fața Domnului să fii cu un bărbat căsătorit și să întinezi căsnicia altuia. Eu v-aș sfătui să mergeți la un duhovnic la spovedanie și să cereți sfatul lui. Însă între timp, ar fi bine să vă păziți și feriți de căderea în desfrânare cu el. Rugați-vă mult și cereți de la Dumnezeu luminare și îndreptare. Lăsați ca El să le aranjeze pe toate după bunul lui plac. Dvs poate cauzați și durere soției lui, căci nu este vorba aici numai de voi doi și de sentimentele voastre. Gândiți-vă și cugetați bine, căci nu trebuie de făcut ceva altuia, ce nu ți-ar plăcea să ți se facă și ție.

Să ne păzim fraților de patimi, păcate, desfrânări… căci lângă uși este Domnul, vine degrabă și va da fiecărui după faptele sale. 

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.