0
0

Sărut mâna părinte.  Am 20 ani şi am făcut cunoştinţă cu un băiat din Moldova care era în Grecia la muncă. 8 luni am vorbit pe net şi acum o lună a venit în ţară. Acum avem o relaţie, şi nu are încredere că atâta timp cât a fost plecat nu am avut pe cineva. Şi mă pune să pun mâna pe icoană şi să-i zic că nu am avut pe nimeni. (Noi ne-am văzut în realitate când a venit în Moldova, am uitat să zic). Nu ştiu ce să fac? E păcat să fac aşa ceva? Mulţumesc mult.

  • You must to post comments
0
0
Scriptura ne spune: ”

33. Aţi auzit ce s-a zis celor de demult: „Să nu juri strâmb, ci să ţii înaintea Domnului jurămintele tale”.
34. Eu însă vă spun vouă: Să nu vă juraţi nicidecum nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu,
35. Nici pe pământ, fiindcă este aşternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetate a marelui Împărat,
36. Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poţi să faci un fir de păr alb sau negru.
37.

Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este.” (Matei, cap 5, vers. 33-37)

Cine dar suntem noi păcătoșii să jurăm ori spunem un adevăr oarecare pe sfânta icoană. Căci ceea ce vrea el să faceți e ca un jurământ. Deci de n-are încredere, e problema lui, dar oare la orice pas va umbla cu icoana ca să spuneți cu mâna pe ea adevărul?! Cum se zice: vinovatul se simte cu musca pe căciulă și fiecare judecă după dânsul. Deci, să-și curățe singur conștiința în fața Domnului, și cu respect să se poarte cu alții. Eu v-aș îndemna să-i expuneți clar și ferm că e păcat să te joci cu cele sfinte și de vă crede bine, de nu – înseamnă că n-are frică de Dumnezeu și nu e pentru dvs. Cu așa fel de încredere într-o relație nu mergi prea departe. Frumos a spus Episcopul Teofan Zăvorâtul, că: ”Familia e ca raiul, iar gardul ce-l împrejmuiește de multe rele – e încrederea! De se sfărâmă aceasta, s-a pierdut raiul.” Așa că, luați aminte la aceste cuvinte sfinte și cugetați bine ce alegeți înainte de o relație, eventual căsătorie.

Domnul să ne povățuiască și îndrumeze către cele bune.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.