\

0
0

Citind articolul „Nou atac ecumenist…”, deci aș dori să-mi expun și eu părerea. Dacă, am greșit cu ceva, ierta-ți mă și îndreptați-mă. Precizez doar că însuși Preafericitul Patriarh Daniel a admis ca la Sfânta Liturghie să asiste și preoți cataloci. Este aceasta oare canonic? Dacă însuși Preafericitul Patriarh a încălcăt Sfintele Canoane, și sinodul BOR nu a luat nici o decizie, atunci putem să presupunem care va fi cuvântul sinodului BOR. Dacă în acel articol sunt imagini photo, atunci această imagine video http://www.youtube.com/watch?v=-aCpWY95wqY&feature=related. Va relata cele menționate de mine. Cred că aceste evenimente trebuie să trezească neliniște în sânul Bisericii Ortodoxe. Trebuie mai întâi să dobândim inima înfrântă și smerită, că să-l rugăm pe Bunul Dumnezeu, din toată inima și cugetul nostru, că să ne întărească în credința. Totuși va exista o Biserică Ortodoxă, care va purta crucea până la venirea Mântuitorului? Dacă da, atunci după care fapte să o cunoaștem? Dacă nu, cum ne vom mântui fără cele Sfinte Taine?

  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Vreau să menționez un simplu lucru. E foarte greu să ținem calea cea de mijloc. Dar vă spun că ceea ce relatează lincul la care faceți dumneavoastră trimitere nu e încălcarea de care vorbește canoanele. Deci preafericitul Patriarh nu încalcă canoanele lăsând ca în biserică să asiste și diferite personalități din alte confesiuni. Mai ales cu ocazia unor comemorări destul de importante. La această adresă veți putea vedea cum același gest este făcut de Patriarhul bisericii Ruse, Alexei al II-lea și la fel spun că nu încalcă canoanele. Însă ceea ce face preotul ortodox Daniel Crecan este deja încălcarea de canoane și sunt ferm convins că Preafericitul părinte Patriarh va lua măsurile cuvenite, fapt de care vă vom ține la curent. Pentru a vă convinge de diferența de care vă spun priviți locul poziționării celor de altă credință. Sfântul altar nu este loc pentru celor de altă credință, mai ales în momentul comunicării(împărtășirii).

Vă îndemn să statorniciți în credință și să vă rugați pentru înaintașii voștri, pentru că nu este chiar așa de ușor în capul turmei, mai ales când se mai gâsesc câte unul care să nu fie mulțumit cu fapta ta! Iar Biserica lui Hristos nu va cădea niciodată.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.