Mesajul

0
0

Binecuvâteaza părinte un credincios al unei Biserici Ortodoxe Române care ține calendarul îndreptat, simțindu-se un „slujitor al mamonei” după ce a citit cu atenție articolul despre: „Cele două calendare………. „. Vă recomand un articol interesant despre „Timpul liturgic și eortologia” și vă asigur că nu va veți supăra. Și nu vă veți supăra nici pentru această întrebare: Ce veți face atunci când din pricina calendarului veți fi nevoit să sărbătoriți: Sărbătoarea Nașterii Domnului deodată cu Sărbătoarea Sfintelor Paști? Iertați-mi îndrăzneala și supărarea și rugați-vă pentru mine păcătosul. Doamne ajută!

  • Cristian Lepus a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Hristos Domnul să fie cu noi cu toți. acum dar și pe veci. Desigur că suntem la curent cu articolul pe care îl recomandați și încercăm să spunem că l-am și făcut cunoscut sufletului nostru. În ce privește problema ținerii sărbătorii vă spun că trebuie cu stimă și respect să ne comportăm față de toate bisericile, ne ținând cont pe ce stil se află și acest lucru îl întăresc cu ceea ce s-a hotărât la Conferința teologică de la Moscova din anul 1948 la care s-a spus: „Fiecare Biserică să țină de calendarul adoptat fără ca această să se considere o abatere necanonică sau dogmatică. Calendarul vechi sau nou nu este un motiv e dezbinare; Bisericile pe stil nou sunt și ele Ortodoxe, toate Tainele sunt valabile la cei pe stil nou ca și la cei pe stil vechi și toți au șanse egale la mântuire”. De aceea vă îndemn pe toți creștinii ortoxocși din toate țările să nu vă smintiți de această problemă calendaristică ci să vă bucurați de sărbătorile din Biserica locală. Și să încercați să nu faceți dezbinare în Biserică sărbătorind altfel decât rânduiala Bisericii locale. Și încheierea mea va fi nu ca de obicei ci tot cu cuvântul de îndemn:

Calendarul este ceva important, dar nu esențial în Biserică, de aceea în duhul Sfinților Părinți, trebuie mai degrabă de a lucra la păstrarea unității Bisericii Ortodoxe decât la accentuarea unor diferențe minore.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.