Pentru Letiția

0
0

Oare tu nu ai avut 16 ani?? Cu toții cred că am avut…. la liceu este altă „viață” ca să spun așa, dar totuși trebuie să vorbim cu el mai des, să încercați să-i înțelegeți problemele, să-l sfătuiți și tot așa…. țigările sunt la modă în liceu, la fel și drogurile și multe alte lucruri urâte, dar trebuie să vorbim cu copilul să-i spuneți de ce nu este bun acest viciu și care sunt urmările lui, cât despre venitul târziu în casă trebuie să fie o oră la care băiatul nu are voie să întârzie, iertați-mă, dar la 16 ani nu trebuie să vină târziu acasă, mai pe scurt trebuiesc niște reguli în casă și bani mai puțini pentru el, rugați-l să vă ajute la diferite treburi casnice, la piață, să învețe să-și câștige banii….. sper să vă fie de folos.

  • Simona a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Vă mulțumim pentru sfat. În societatea de azi toate patimile și desfrânările sunt la modă, nu numai în anii liceului. Asta nu înseamnă că tinerii trebuie să se încadreze în această modă. Înțeleg preocuparea și grija mamei, deaceea e important nici să cicălezi mult, dar nici să-l pierzi din ochi. Și ar mai fi foarte bine ca și tatăl să se implice mai activ în aducarea lui. Recent citisem o carte a Părintelui Porfirie care a răspuns așa unei mame care era în situație similă: ”Uneori părinții îs evlavioși și credincioși, dar copii la o vârstă anumită o apucă pe calea strâmbă. Aceasta chiar le-o permite Dumnezeu, spre învățătură și spre o schimbare în mai bine, după luarea aminte a fărădelegilor și o mai puternică statornicie în faptele sale, spre a deveni un om cu mai mult descernământ și cu o mai puternică credință”. Deaceea, cunoscând tinerii de azi și înțelegând tendința lor de a fi la ”modă”, ori în pas cu lumea, pe placul fetelor, încearcă prin orice metodă să se evidențieze. Dar înțelept e acela care o face spre o cultivare frumoasă de virtuți și nu de dragul lumii, dar spre creșterea lui duhovnicească fiind mereu însoțit de frica lui Dumnezeu. Fiți sigur, căci orice fată educată creștină cumsecade (pe care sunt sigur că ați vrea-o de soție) caută un băiat educat și  stimător, unul care are frumoase calități și care nu se ia după alții în mai rele. Adolescența trece repede dar după aceasta ce rămâne?! Dacă acest băiat ar înțelege aceste lucruri i-ar fi mult mai ușor atât în comunicarea cu adolescenții săi, cât și cu cei vârstnici, părinții și și-ar pune bazele unui viitor frumos, pe care-l va călăuzi însuși Dumnezeu.

Așa că, dragi adolescenți, cei ce ne vizitați sperăm pe aceste pagini, fiți precauți în ceea ce faceți acum și stirpați din rădăcină mlădița păcatului cât e fragedă, căci cu anii va fi mai greu. Creșteți făcând lucruri frumoase și astfel veți putea forma o familie trainică și o societate sănătoasă. Voi sunteți viitorul prezentului, puneți temelie bună pentru roade de laudă!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.