Despre căsătorie

0
0

Sărut mâna părinte! Aş avea şi eu o nelămurire. Sunt căsătorită civil şi am doi copii, am amânat cununia religioasă din motive financiare, de ceva timp muncim doar pentru mâncare şi întreţinerea noastră şi a copiilor, fără a face abuzuri sau a ne lăfăi. Totuşi aş vrea să nu mai trăiesc în păcat cu bărbatul pe care îl iubesc şi cu care am o familie însă mă sperie taxele exorbitante ale unei cununii religioase, de ordinul miilor, nu numai pe mine, ci şi pe naşi, care sunt la fel de simpli. De ce aceste preţuri aşa de mari în biserica ortodoxă, doar Iisus a botezat fără bani, iar căsătoria este obligatorie (asta dacă ţi-o permiţi). Ce fac persoanele sărăce, dar cinstite, care nu fură, îl iubesc pe Dumnezeu dar nu au posibilitaţi??? Sunt obligaţi să păcătuiască?? Oare a devenit şi biserica o industrie?? Vă rog dacă ştiţi un lăcaş unde se face cununia la un preţ rezonabil pe care să mi-l permit. Vă mulţumesc anticipat şi vă rog să nu îmi ocoliţi întrebarea. O zi bună vă doresc. Doamne ajută!

  • Amalia a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Amalia, dacă ai fi din Republica Moldova, te-aș primi cu plăcere la mine, fără de nici o taxă! Dacă Dumneata ai avea un duhovnic, la care să te mărturisești în permanență împreună cu familia, ar fi o cu totul altă situație! Crede-mă părintele duhovnic te-ar primi fără de nici o taxă, dar așa… Nu am cu ce vă ajuta! În privința taxelor, mergeți la Biserica din localitate, vorbiți cu părintele și credeți-mă, la sigur vă va face toată rânduiala, fără de nici o taxă! Taxele sunt stabilite de fapt în Biserică sub forma unei jertfe! Dacă omul nu o poate achita, nimeni nu-i refuză cununia, înmormântarea sau botezul, iar dacă o face, la sigur merită să fie oprit de preoție!

Dumnezeu să vă ajute și nu trăiți în păcat! Nu căutați mese, sau alte deranjuri! Doar cununați-vă, ca să trăiți cu Dumnezeu!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.