0
0

Sărut mâna, părinte. Am o nelămurire: când eram mai tânără, aveam o rugăciune în care vorbea de sf. Antonie care s-a născut într-o zi de marți, era scrisă în românește, dar acum nu mai înțeleg despre care Sfânt vorbea: Sf. Antonie cel Mare, Sf. Antonie cel Nou, Sf. Anton de Padova? Biserica ortodoxă îl recunoaște pe Sf. Anton, e păcat să ne rugăm la el? Va mulțumesc mult.

  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Sunt deajunși sfinți ai bisericii noastre cu acest nume și cred că nu e nevoie să folosim sfinți recunoscuți de alte biserici. Căci ei au alte criterii de a promova sfinți. Așa că cel mai bine să rămâneți la cei recunoscuți de Biserica de care aparțineți. Și aș spune că Sfântul Antonie cel Mare nu e chiar un sfânt protector atât de rău. Încercați să vi-l însușiți pe el spre protecție.

Fugind de întunericul cel negru al Egiptului, ai căutat pământul cel de viaţă dătător al pustiului. Prin înfrânare şi nevoinţă vestejind săltările trupului, prealăudate, te-ai făcut pildă monahilor, de Dumnezeu cugetătorule, celor ce cântă: Bucură-te, Părinte Antonie, de Dumnezeu cugetătorule!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.