referitor la spovedanie

0
0

Sunt un tânăr, care studiază Dreptul, dar momentan am întrerupt studiile o perioadă, datorită malatiei Miastenia Gravis care presupune efectuarea unei intervenții chirurgicale ce se va realiza în Italia, căci aici stau părinții mei și aici am urmat și eu tratamentul, fiind alte condiții. Aș avea nevoie de un sfat privind spovedania. Aș vrea să merg să mă spovedesc și vroiam să vă întreb daca pot realiza acest lucru mergând aici, într-o biserică catolică, confesându-mă în biserică singur, fără existența unui preot – un fel de monolog. Este primit și așa? Este posibil? În ceea ce privește boala, probleme la nivel fizic au existat și există – zile mai bune sau mai rele, însă principala problema o simt la nivelul capului, la nivelul psihicului, o stare de tensiune, de neliniște, de tristețe. Doresc să fac multe, să studiez, să citesc, dar fără spor. Lipsesc concentrarea și atenția, astfel încât după ce am citit ceva cu greu îmi rămâne în memorie, deși îmi doresc să aprofundez anumite aspecte pe care le cercetez. Ce sfat îmi puteți oferi astfel încât situația să se amelioreze? Vă mulțumesc din suflet! Doamne ajută!

  • Ionuț a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Nu, nici într-un caz nu poate fi echivalată ca fi la fel cu spovedania cea adevărată. Spovedania trebuie să o faceți în biserică ortodoxă sub epitrahirul unui preot ortodox. Biserica Catolica nu are nimic comun cu cea Ortodoxă și spovedania de sine stătător în fața icoanei nu își are putere. Trebuie să avem pe unul din cei cărora li s-a dat putere de a ierta și a dezlega. Pentru aceasta și este taina spovedaniei. De la aceasta a și primit numele de: a spovedi ceva cuiva! Încercați să vă căutați un preot ortodox la biserica cea mai apropiată. Și sunt sigur că și în Italia sunt biserici Ortodoxe. Pentru că misiune se face și prin părțile Europei. Dumnezeu să vă trimată putere de a trece peste acest prag al bolii și să vă bucurați de sănătatea și fericirea pură și să încercați să nu o mai pătați.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu şi Mântuitorul Lumii, miluieşte-ne, ajută-ne, tămăduieşte-ne de toate bolile sufleteşti şi trupeşti. Îndrumă-ne pe calea cea bună, aşa cum i-ai îndrumat pe toţi Sfinţii din toate veacurile. Doamne Iisuse milostiveşte-Te spre robii Tăi (numele) şi dă-le lor tămăduire şi tot ce este de folos sufletelor, spiritelor minţilor şi trupurilor lor, pentru că lucrând bine şi cu spor să ajungă cu toţii în Împărăţia Cerurilor. Amin!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.