Să mai lupt?

0
0

Sărut mâna, părinte, am și eu o frământare, dureaza de aproape 3 ani. M-am tot rugat la Bunul Dumnezeu să unească cu mine prin Sfânta Taină a cununiei pe cineva. Bărbatul respectiv, însă, nu are gânduri de cununie, mi-a spus deschis că vrea să trăisca încă vreo câțiva ani „fără griji”, să „cunoască femei” fără implicare afectivă, pentru că atunci când se va căsători (cu oricine) să aibă destulă „experiență” și să nu mai fie „tentat” să calce în afara căsătoriei. Vă dați seama în ce postură sunt, cu toate argumentele religioase nu am reușit nimic, eu îmi doresc ceva trainic și plăcut lui Dumnezeu, el vrea să-și ducă zilele după bunul lui plac și fără „constrângeri”. O să spuneți că trebuie să renunț, însă, totuși, dacă până acum nu am renunțat – ce să fac spre îndreptare și uniune binecuvântată (pe care deocamdată mi le doresc doar eu)? Mulțumesc frumos.

  • You must to post comments
0
0

Scris este: cine se împreunează cu cel întinat în spurcăciuni trupești, s-a desfrânat și el. Asta vă doriți?! Pentru asta vă rugați?! Este înțeles de ce Domnul nu v-a ascultat rugăciunea, căci vă iubește mult și vrea să vă depărteze de cădere în păcat. Însă văd că dvs insistați în aceast gând necuviincios și astfel păcătuiți mai mult, căci doar înțelegeți bine că trebuie să vă depărtați de un astfel de bărbat. Căci și acum e în preacurvie și nici experiența ori familia/căsătoria nu va schimba nimic, toate astfel vor rămâne… și atunci cine va suferi, cum credeți?! Astfel de idei libertine, din păcate o au mulți băieți și fete. Și nici unul nu înțelege că desfrânarea în propriul trup e mai mare pacoste, decât cea în afară de trup, căci trupul e templul lui Dumnezeu, locuința Sa e inima omului. Și dacă desfrânezi în acest templu, ce credeți că face Domnul, mai rămâne în el?! Sigur că pleacă, căci nu în necurăție trăiește El și cu astfel de bărbat doriți să vă uniți sufletul?! Cu unul ce zilnic îl alungă pe Domn din trup și suflet?! Dacă vreți să faceți cele plăcute Domnului, cereți de la El în rugăciune să vă dea putere și voință de a vă îndepărta de acest băiat și a vă îndrepta calea spre cele cuviincioase. Sigur c-ar fi bine și să vă spovediți. 

Doamne, nu te îngrețoșa de păcatele noastre și nu ne părăsi, chiar de noi dăm în Tine cu piciorul zilnic și te rănim cu păcatele noastre… Cry

 

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.