biserica

0
0

Buna seara sfințite părinte!!! Aș avea și eu o întrebarea, sunt un creștin ortodox de stil vechi. Din păcate peste jumătate de an va trebui sa plec peste hotare, în Franța, pe un timp mai lung (cam vreo 3 ani). Am aflat că în orașul în care vreau să plec (Bordeaux) există doar biserică ortodoxă-română de stil nou. Întrebare, am eu dreptul să frecventez această biserică să ma spovedesc unui astfel de preot? Cum sa fac cu posturile și cu alte sărbători de rit vechi? Deoarece nu vreau ca timp de 3 ani sa nu frecventez nici o biserică, dar nici sa-mi schimb tradiția și stilul pe care l-am luat de la părinți. Vă rog lămuriți-mă sfințite părinte ce să fac? Mulțumesc anticipat.

  • Mihail a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută, frate Mihail. Eu spun așa: să vă supuneți bisericii locale. Dacă pe timpul străinătății aveți posibilitatea de a participa la bisericile care aparțin de Patriarhia Română atunci să le frecventați. Pentru că sunt canonice și sunt recunoscute de celelalte biserici ortodoxe. Deci nu veți greși cu nimic dacă veți frecventa bisericile de pe stil nou, ținând cont că altă posibilitate nu există. Și eu cred că în fața lui Dumnezeu mult mai importantă este credința omului decât scrupulozitatea lui în ceea ce privește păstrarea stilului. Deci pe întreagăa perioadă de străinătate puteți frecventa bisericile locale și la fel puteți să vă spovediți în ele. Nu vă lăsați smintiți de diavlo. Și acest lucru să mărturisiți la preotul locului. Spunând că sunteți pe stil vechi și cu greu vă vine să faceți excepție, dar pentru a rămâne mereu cu Hristos veți încerca să faceți ascultare de biserica locului, care este pe stil nou.

Dumnezeu să vă ajute să duceți jugul străinătații care se pare că e puțin mai greu decât îl văd cei care nu au fost niciodată în străinătate.
Rugați-vă neîncetat.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.