Întrebare

0
0

Bună ziua! Noi tinerii de azi avem multă energie și dorință de a ne distra. Este păcat dacă mergem de 2, 3 ori în lună la disco, fără să consumăm alcool și să facem alte lucruri urâte, căci în comunitatea noastră la disco nu este bar, în același timp merg și duminica la biserică. Mă mustră conștiința după ce mă duc la disco, dar când văd că se duc toți prietenii și eu stau acasă, parcă nu pot, și uneori mă duc și eu… Totuși cum e mai bine să fac?

  • You must to post comments
0
0

Bună ziua. Cum e mai bine să faci? Să-ți asculți conștiința! Căci e vocea Domnului în orice suflet, deci de te mustră – înseamnă că nu e bine ce faci! Judecă și tu singur: seara te duci unde este distracție, alții mai consumă și alcool, alții cu gânduri urâte – deci împrejurul a toată această scenă e o adunătură de draci, care impune oricui și gânduri și fapte rele. Iar dimineața te scoli să mergi la biserică: cu rămășițele urâtății de seară te înfățoșezi în fața lui Dumnezeu?! Cum credeți atunci mintea îți stă la curăție și rugăciune, ori la ce-a făcut cutare aseară și cu cine a plecat alta acasă etc?! Nu numai că-ți întuneci tu mintea, dar urâțești și cele sfinte din biserică! Atunci să privești fața răstignită a Domnului și vei înțelege câtă tristețe îi adeuce fiecare din noi! Oare nu ți-i milă și nu-ți vine să te lepezi de toate, numai să fii curat în fața Lui!? Nu te lua după lume și ce fac alții – tu ia aminte la tine mereu. Sfântul Siluan spune: ”Cu cel ales – ales vei fi și cu cel îndărătnic te vei îndărătnici!”

Să-l alegem mereu pe Domnul în tot ce facem – astfel vom trăi bine și aici pe pământ și-n ceruri ne vom întâlni cu CEl Iubit în mare bucurie și-n mare slavă!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.