gânduri

0
0

Va rog să mă ajutaţi, ce să fac ca să nu mă mai gândesc la rău? Toata lumea din jurul meu vede partea plină a păharului, eu partea goală. Şi ce este „interesant” că răul la care mă gândesc chiar se şi întâmplă… Ex: numai mă gândesc că s-ar putea îmbolnăvi copilul, că se şi îmbolnăveşte, mă gîndesc că demult nu m-a durut capul că mă şi doare… etc. Este o stare că mă tulbură, mă epuizează… Ştiu că toate Dumnezeu le dă pentru păcatele noastre, ştiu că chiar şi lucrurile neplăcute că ni se întâmplă sunt spre ajutorul nostru, încerc să accept asta, dar nu se primeşte… Ce să fac?

  • Veronica a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună seara. Frică trebuie s-o avem numai față de Dumnezeu și aceea în sens bun, de a nu-L mâhni cu vre-un păcat, altă frică creștinii nu trebuie să cunoască, căci e de la cel rău. Căci, noi, dacă suntem adevărați creștini ne punem grijile și viața în mâinile lui Dumnezeu, atunci de cine și de ce să te temi?! N-ați auzit că noi suntem mult mai de preț decât păsările și un suflet valorează mult mai mult decât toate bogățiile lumii acesteia și fără Domnul nici un păr din cap nu cade fără știre?! Și dacă El în toată Mila Sa ne iubește atât de mult și se uită cu îndurare la noi, atunci de ce să te temi și tulburi?! Eu cred că frica dvs exagerată se datorează păcatelor ce vă apasă. Când v-ați mărturisit curat, general și cu pocăință ultima dată, astfel lăsându-vă de păcat și luptându-i împotriva?! S-o faceți prima posibil și să cereți sfatul duhovnicului în problemele, gândurile ce vă apasă, apoi să faceți ascultare. Dar sunt sigur că după asta vă veți simți mai liniștită și liberă sufletește.

Domnul spune: ”Nu te teme turmă mică, că Tatăl vă dă cu plăcere Împărăția.” Așa și dvs, stăruiți pe calea mântuirii și ocupați-vă mereu mintea cu Domnul și veți dobândi pacea sufletului.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.