Sfat, îndrumare

0
0

Bună ziua, părinte. Prima întrebare: vă rog să-mi spuneţi dacă am greşit mergând la un preot ortodox care deschide cartea sfântă şi ce consecinţe are? A doua întrebare: ce putem să facem că ne merge foarte rau în familie, deoarece de 2 ani de zile nu găsim un loc de muncă nici eu nici soţul nici băiatul . Eu cred că avem asupra noastra ceva rău, farmece sau blesteme. Vă rog să-mi daţi un sfat, ce rugăciuni să facem.

  • You must to post comments
0
0

Bună să vă fie inima , mâncava-r Raiul să vă mănânce. Da preoții care deschid cartea ne dau si nouă , și vouă bătăi de cap. Cu atât mai mult că cunosc bine , destul de bine că nu se face așa ceva. Dar Dumnezeu le rânduește pe toate cu bnă rânduială și chibzuință , mai devreme sau mai târziu se vor deștepta din somnul greșelelor în care trăesc.

61 Trul. OSÂNDIREA SUPERSTIŢIILOR ŞI A CELOR CE LE PRACTICA
Cei ce se dau pe mâna ghicitorilor, sau a celor ce se numesc şutaşi,sau a altora de acest fel, ca de la aceia să înveţe (afle) ceea ce ei ar voi să le descopere lor, să cadă sub canonul de 6 ani, după cele ce sau orânduit (hotărât) mai înainte de către părinţi despre aceştia.Aceleiaşi iertări (pedepse) trebuie să fie supuşi şi cei ce trag după ei urşi sau alte astfel de dobitoace spre înveselirea (distracţia) şi vătămarea celor simpli, şi cei ce spun norocul şi urmează spiţa
neamului (genealogia) şi o mulţime de alte oarecare ziceri de acest fel, care sunt numite după vorbele cele deşarte ale rătăcirii, şi pe cei ce se numesc gonitori de nori, şi vrăjitori, şi cei făcători de apărătoare (talismane) şi ghicitori.Cei ce stăruie acestea şi nu se schimbă şi nu se feresc de astfel de meşteşuguri, pierzătoare şi păgâneşti (elineşti), orânduim să fie lepădaţi cu totul din Biserică, precum rânduiesc şi sfintele canoane.Căci ce împărtăşire are lumina cu întunericul ? precum zice apostolul – sau ce împreună petrecere are Biserica lui Dumnezeu cu
idolii? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul? Sau ce potrivire este între Hristos şi Veliar? (II Cor. 6, 14-16). 65 Trul.; 24 Neocez.; 36 Laod.; 7, 65, 72, 81, 83 Vasile cel Mare, 3 Gang Eu sper că este destul de clar ce spune acest canon. În privința familiei voastre , vă îndemn să faceți o mărturisire generală cu toții , să sfințiți casă în care locuiți, și să vă rugați. Aici veți găsi și rugăciunea potrivită. Dumnezeul Milei și a Dragostei să vă audă ruga voastră.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.