0
0

Sărut mâna, părinte. Aş vrea să întreb şi eu ceva. Cum putem să îi iubim pe toţi cei din jur când ei îşi schimbă foarte des comportamentul faţă de noi. Am încercat să îmi văd de treburile mele dar uneori am senzaţia că deranjez doar prin simpla mea prezenţă. Vă întreb pentru că mă învârt printre oameni credincioşi, care trebuie să fie altfel decât ceilalţi. Uneori am impresia că sunt urâciune în faţa unora. Poate este doar în mintea mea, dar senzaţia aceasta mi se transmite mie şi ajung să fiu influenţată negativ în acest sens. Ştiu că sunt plină de neputinţe şi păcate, însă mă străduiesc să pun început bun de fiecare dată. Mă rog la Dumnezeu să mă smerească în toate acestea. Mă rog pentru cei din jur pe care îi supăr şi pentru mine. Cu toate acestea nu reuşesc să mă liniştesc. Dumnezeu şi Maica Domnului să vă ajute şi să vă dea bucurie!

  • You must to post comments
0
0

Bună seara. Nu vă găsiți liniștea, deoarece căutați să vă aflați mare în ochii lumii, să placeți, să vă vorbească de bine, să vă stimeze, admire etc. Aduceți-vă aminte ce a spus Domnul: vai vouă, când oamenii vă vor vorbi de bine… Toți sfinții, monahii, oamenii smeriți și cu frica de Dumnezeu au fugit de admirație și vorbăraia lumii, de laude și aprecieri și se bucurau nespus când erau defăimați, urâți, clevetiți, osândiți… căci se vedeau nemernici în fața lui Dumnezeu și-și cunoșteau neputințele, se fereau de căderea în mândrie. Așa și dvs: trebuie să vă rugați pentru cei din jur și prin faptul că sunteți neglijată, trebuie să luați din asta o bucurie duhovnicească și să lucrați spre zidirea sufletească. E mai bine așa decât să cadeți în mândrie și laudă deșartă. Să mulțumiți Domnului pentru aceasta și-n genere pentru toate și să căutați mai întâi la dvs și să luați aminte la ale dvs păcate și neajunsuri, ca și cum ați fi singură pe lume și moartă pentru lume: așa veți găsi pacea în Dumnezeu!

Să ne păzim cugetele fraților și să fugim de vorbele deșarte, să nu căutăm întâietăți în ochii acestei lumi, dar celei viitoare să nădăjduim.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.