Decizia

0
0

Părinte, te rog ajută-mă! Sunt împreună de aproape 1 an cu un băiat, dar avem o relaţie la distanţă, el are 18 ani, eu 14 şi deşi pare greu de crezut ne iubim foarte mult. După 6 luni de relaţie, am început să ne masturbăm la telefon, eu fără să ştiu că este un păcat… Îl iubeam din ce în ce mai mult, iar rutina a durat c-am 3 luni, timp în care eu ajunsesem dispusă să mă culc cu el pentru că sincer îmi doream şi eu. Problema a fost după ce a început şcoala când am aflat că sexul înainte de căsătorie e un păcat foarte mare. După ce i-am spus, el s-a simţit puţin mâhnit, dar mi-a spus că este doar decizia mea şi că nu vrea să o fac pentru el. Începusem să fiu din ce în ce mai tristă chiar dacă persoanele din jurul meu nu vedeau, aveam insomnii în fiecare noapte şi asta venea doar din faptul că vedeam că nu înţelege, cum de m-am schimbat aşa deodată. Am vorbit cu el dar crede că nu e un păcat capital, că după ce murim toate se vor pune în balanţă. A fost un timp de 2-3 săptămâni în care ne-am îndepărtat dar apoi totul a revenit la normal şi chiar am văzut cât de mult mă iubeşte, aş fi vrut să înţeleagă frica mea de a face anumite păcate, îl văd că mă susţine dar de fiecare dată când vorbesc cu el parcă mă convinge să mă culc cu el, şi nu pentru că mă presează dar prin faptul că îmi arată cât mă iubeşte şi cât mă vrea şi îmi dau seama că nu ar putea să aştepte încă 7-8 ani, dar nu ştiu ce să fac. Trebuie să ne întâlnim peste 2 săptămâni şi îmi doresc foarte tare să mă culc cu el dar nu vreau să îi greşesc nici lui Dumnezeu. Am decis să ţin tot postul sperând că voi putea să iau decizia bună dar este foarte greu şi nu ştiu ce să îi spun.Vă rog spuneţi-mi ce să fac.

  • Daiana a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună seara. Vă îndemn să intrați și la rubrica noastră de pe site: Frământările tinerilor, și să citiți multe articole legate de astfel de probleme. Cât despre părerea mea personală, dar și cea a bisericii: mai bine rămân aici pe pământ toată viața singură, fără bărbat și sex, decât să îngrețoșez Sfântul Duh ce este în mine de la sfântul botez și pe Dumnezeu, apoi să ard veșnic în iad. Credeți-mă că și el vă influențează din lucrarea satanei și pe dvs vă frământă aceleași lucruri tot din insuflul celui rău. Necuratul urăște curăția și puritatea și urlă ca un leu pe cine să înghită și să spurce. Dvs sunteți acea țintă la care vrea el să ajungă, dar și acel băiat la fel. Vă recomand insistent, mergeți la un duhovnic și spovediți tot cât nu e târziu, luați sfat, îndrumare de la el și rugați-l pe Dumnezeu să vă ferească de păcate ce duc la moartea sufletului. Căci alte păcate se fac în afara trupului, iar curvia e în propriul trup, sălașul Duhului Sfânt și e mare urâciune. Sunteți în floarea vârstei și vieții și numai Dumnezeu știe care vă este sortitul soț și cred că poate fi departe de acest băiat, deci cum îl veți privi și pe el în ochi?! Oare nu vreți o căsătorie binecuvântată și frumoasă, unde să locuiască fericirea duhovnicească?! Dacă acest băiat vă iubește atât de mult, atunci va accepta faptul că dvs vreți să vă păstrați curăția de fată, atât trupește, cât și duhovnicește (desigur excuzând toate convorbirile telefonice erotice și alte lucruri pătimașe). De nu, înseamnă că nu e acel just și ușor se va consola cu altcineva, credeți. E vârsta când explod hormonii și ți se pare: ori acum, ori niciodată. Dar e greșit și urât asta, și după experiența păcătoasă poate toate să meargă prost în viață și durerile să se țină lanț. Oare asta vă doriți, ori o adolescență frumoasă cu evenimentele ei, la timpul potrivit?! Cugetați bine și gândiți-vă: că a păcătui e ușor și ademenitor ca mierea, dar dedesubt e putoarea pucioasei satanice, și urâtul urâtului, care pe nimeni nu cruță. 

Fiți înțeleaptă ca șarpele și blândă, inocentă ca porumbelul! Nu lăsați ca această luptă șă fie învinsă de cel rău și fiți fermă, hotărâtă în cele ce doriți. Înarmați-vă cu rugăciunea și smerenia, astfel capcanele vrăjmașului vor cădea. Este timp și pentru dragoste și căsătorie, trebuie doar să aveți răbdare și înțelepciune. Învățați-vă pe greșalele altora, căci mulți ar da totul înapoi ca să nu săvârșească acest păcat urât și să fie curați în fața Domnului.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

 

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.