Sectă sau .......

0
0

Sărut mâna părinte. Aş vrea să vă întreb dacă şiţi ceva despre \”catedrala credinţei\’, este o sectă sau ce anume? Simt uneori că mi-aş dori să învăţ mai mult despre Dumnezeu, dar din păcate sunt un om \”grăbit\”, ca toţi ceilalţi din timpul meu, mi-aş dori să citesc, să spun rugăciuni dar nu am răbdare, preotul mi-a zis să citesc rugăciuni scurte şi să le zic din inimă, dar nici macar aşa nu fac:….şi încă o problemă gravă, sunt un om foarte impulsiv…vb urât, mă enervez uşor, vb multe prostii apoi îmi pare rău, aproape că nu am nici un prieten sau prietenă datorită neîncrederii în aproapele meu, mereu am gânduri rele despre ceilalţi, cum ca ar vrea să-mi zică ceva rău sau să-mi facă ceva rău….şi culmea că se îndeplinesc…vă rog sfătuiţi-mă să fiu un om mai bun…..sărut mâna !

  • Pintilii Simona a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0
Sectă născută în Brazilia – Fondatorul Bisericii Universale, probleme mari cu legea. Biserica Universală a Împărăţiei lui Dumnezeu este o grupare religioasă de tradiţie penticostală înfiinţată în Brazilia, în 1977, de pastorul Edir Macedo. În prezent, acest cult este prezent în peste 176 de ţări. În România, Catedrala Credinţei (sediul central al Bisericii Universale) a fost inaugurată în Bucureşti pe 25 mai 2008. Alte filiale au fost înfiinţate în cartierele Militari şi Ferentari, precum şi în Olteniţa şi Ploieşti.Credinţa în vindecarea divină şi în darurile supranaturale pe care Sfântul Duh le oferă credincioşilor sunt doctrine de bază ale acestei religii. De-a lungul timpului, biserica a fost acuzată în diferite state de fapte ilegale şi imorale, inclusiv de evaziune fiscală, şarlatanism, intoleranţă religioasă şi obţinerea de bani de la oameni săraci (bani care, în loc să fie distribuiţi persoanelor defavorizate, ar fi ajuns la lideri ai bisericii). În anul 1992, episcopul Edir Macedo a fost condamnat de statul brazilian pentru evaziune fiscală şi a fost încarcerat timp de 11 zile. Activităţile Bisericii Universale au făcut şi obiectul unei anchete din anul 1997 a parlamentului belgian. Comitetul de Anchetă a Cultelor a etichetat Biserica Universală drept un „cult periculos”, iar raportul preciza că „biserica susţine că împărăţia lui Dumnezeu se află pe pământ şi că ea poate să ofere o soluţie la orice problemă: depresie, şomaj, probleme familiale sau financiare. În fapt, se pare că biserica este o asociaţie cu adevărat criminală, al cărui unic scop este îmbogăţirea”. Raportul belgian a generat mai multe controverse: până la urmă parlamentul a respins cea mai mare parte a sa, iar Biserica Universală a câştigat în instanţă un proces cu statul belgian vizavi de acuzaţiile aduse în anchetă.
E adevărat că oamenii disperaţi caută orice soluţie de vindecare, dar aici e o prosteală şi o vrăjeală ce nu s-a mai pomenit.  Nu vă lăsaţi prostiţi de şarlatani ca şi americanii…românii sunt săraci şi nu este loc pentru nici un ban de-al vostru în buzunarele acestor şarlatani.Voi vă mândriţi cu cât mai inteligenţi sunteţi decât americanii…păi arătaţi această înţelepciune prin negarea participării la aceste adunări.Numai credinţa ortodoxă are sfinţi şi sfinte moaşte care pot vindeca boli incurabile, dar ca cineva să se vindece trebuie să fie într-adevăr credincios. Nu orice adunatură sectară este biserică, chiar dacă vorbeşte de Dumnezeu. Naivii necredincioşi se lasă uşor păcăliţi, apa,aerul şi fraierul nu dispare niciodată. Iar pentru starea psihologică care o ai ar fi bine să mai citeşti câte ceva din sfinţii părinţi.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.