sărbătorile și sărbătoririle

0
0

Sărut mâna părinte! Am constatat sau m-am dumirit acum că de fapt noi creștinii ortodocși de azi pierdem sensul sărbătorilor. De ex: ieri a fost sărbătoarea tăierii împrejur a Domnului și sf. Vasile. Noi ce am ales? Sf. Vasile bineînțeles. Am minimalizat marea sărbătorire a Domnului, dar noi sărbătorim oamenii, nu pe Domnul Iisus Hristos nici pe sf. Vasile. Dacă uităm să zicem La mulți ani unui Vasile, am comis o greșeală (păi cum ai uitat că a fost ziua mea?). De aceea zic că trebuie multă educație și acasă și la școală și la biserică, căci uităm de unde am plecat și cine suntem. Iertați și Sărut mâna!

  • Amalia a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Asta e dragă soră, suntem creștini cu numele doar, nu și cu trăirea, deaceea și mai mare răspundere vom avea pentru aceasta. Educația creștină trebuie începută de la conceperea copilului prin trăirea duhovnicească a părinților și urmând și în acei 7 ani de acasă, apoi continuînd cu școala, adolenscența etc… Nu are rost să dăm vina pe unul, altul, arătăm cu degetul, dar dacă ai observat aceasta și la tine dragă soră Amalia, apoi începe buna lucrare întâi și întâi în tine și neapărat vei fi de exemplu măcar câtorva oameni din jurul tău și deja e bine. Cu dragoste, bunătate și rugăciune poți ajuta astăzi pe cineva, căci polemica nu ajută la nimic, ci doar întartă la mai rău.

Cu dragoste întru Domnul să fim și cu frică față de sfintele sărbători, cât și un exemplu aproapelui prin propriul comportament și luare aminte la sine.

Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie,
Cu râvnă întru Domnul
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.