Frica

0
0

Sărut mâna, părinte. Am auzit că ajutaţi oameni la nevoie şi aş dori să vă confesez şi eu o mică problemă. Bunica mea avea o prietenă (cortorăriţă) pe care o mai ajută cu bani, haine, etc., însă după moartea dânsei, această femeie pur şi simplu mă stresează. Întâlnindu-mă pe stradă cu ea îmi cere bani, spunând că pentru bunica mea mergea la biserici, şi se ruga, i-am dat de câteva ori, însă la un moment dat i-am spus că voi chema poliţia, iar ea atunci mi-a spus că merge ea la nu ştiu ce preot şi că nu ştiu ce îmi face. De atunci simt aşa o frică în subconştientul meu, ştiu că Dumnezeu e unic şi nimeni nu are puteri, însă totuşi mă gândesc să nu recurgă la farmece (care am înţeles că se fac, doar dacă ai un obiect de la persoana la care îi faci rău?. Câteodată mi e şi frică să ies pe stradă cu gândul că mă voi întâlni iar cu ea, ultima dată i-am vorbit frumos şi i-am zis să nu mă mai oprească pe stradă, însă nu mă mai întâlnit cu ea. Am fost la împărtăşit şi spovedit, si i-am spus preotului că am o frică şi mi-a spus să îmi fie frică doar de Dumnezeu. Ea nici nu ştie cum mă cheamă şi, în plus nu am nici o obligaţie faţă de ea, bunica mea e moartă de 10 ani, însă ea mereu zice că se roagă pentru noi(eu nu pot să am certitudinea asta) şi, în plus, îmi spune că îmi face ea dezlegare, că e clarvăzătoare, şi vede că sunt blestemată. Psihic sunt terminată, nu dorm noapte. AJUTAŢI-MĂ, VĂ ROG, CE SĂ FAC?

  • You must to post comments
0
0

Dragă Magda, are dreptate duhovnicul dvs, numai de Dumnezeu să vă fie frică, dar nu vorbesc despre astfel de frică, dar frică ca să nu păcătuiți și să-L mâhniți, frică să nu ieșiți din învățătura Lui – iată ce fel de frică! Iar despre frica de care povestiți dvs, vă pot spune un lucru: e o frică diavolească ce vine din lipsa de credință! E dureros, dar așa este, căci dacă-l ai pe Dumnezeul tuturor în rugăciuni, viață, în fapte, atunci de cine să te temi?! Oare nu l-a învins Domnul pe satan numai cu suflarea Sa?! Deci ce poate fi mai bun și puternic decât iubirea atotcuprinzătoare?! Și cine-i poate sta împotrivă?! Întăriți-vă în credință, cu dragoste și bucurie mergeți la sfintele biserici la Liturghii, spovedanie, împărtășanie, astfel îl veți avea pe Domnul mereu în trupul dvs. Și de o veți mai întâlni pe acea femeie, cu milă să vă uitați la ea, căci la sigur e pe calea pierzării de procedează, vorbește și amenință astfel, plus spune că-i clar văzătoare, și să-i spuneți că: rugăciunea pentru cineva se face din dragoste și iubire de frate, nu pentru remunerare, căci nu e un comerț cu Domnul aceasta! Apoi să adăugați: Domnul să vă miluiască și să vă ierte. Astfel făcând, fără nici o frică să fiți, ci cu rugăciunea Domnului în gând: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătoasa. Și să știți, că-n acel moment, Domnul vă privește ca să vadă: îți pui nădejdea în El, ori cazi în frică diavolească, unde nu-i credință.

Alegeți calea Domnului și să știți că El nu va permite să vă cadă nici un fir de păr din cap, de vă veți lăsa în voia și grija Lui!

Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie,
Cu râvnă întru Domnul

 

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.