Acatistul Sfântului Ierarh Alexandru

0
0

Doamne ajută! Am şi eu o întrebare-ajutor, pentru ce se citeşte Acatistul Sfântului Ierarh Alexandru? Vă mulţumesc din suflet. Doamne ajută!

  • Boncea Felicia a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0
Bună seara.  Acest acatist se citește împotriva gândurilor de necredință și eretice, pentru păzirea credinței sfinte și împotriva dușmanilor. Să ne fie și nouă pildă, în aceste vremuri în care primim atâtea atacuri raționaliste din afară sau dinăuntru și să putem să poruncim gândurilor de necredință: “În numele Domnului meu Iisus Hristos, îți poruncesc să taci!”. Oricum, orice acatist care este înscris în cartea de rugăciuni sau acatestier se poate citi, şi nu neapărat pentru ceva anume. Dar ţinând cont că rugăciunea nu ţi-o îndeplineşte sfântul respectiv, ci el mijloceşte ca Hristos să ne asculte rugăciunea. Sfântul ne pregăteşte calea, iar Hristos Domnul ne ajută. Dacă noi acordăm o importanţă prea mare sfinţilor şi credem că ei ne rezolvă problemele, greşim  fiindcă sfinţii nu sunt decât rugători.

Sfinte ierarhe Alexandre, păstorule preabun, fii mijlocitor către Preamilostivul Dumnezeu ca să stingă cugetele viclene ale vrăjmașilor noștri și să ne izbăvească de toată nevoia și necazul care tulbură odihna și liniștea vieții noastre! AMIN!

Cereți de la Domnul în rugăciune și veți primi.
Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.