0
0

Buna ziua! Zilele trecute am întîlnit în piaţa centrală a or.Chişinau o doamnă de la mănăstirea din s.Inundeni Soroca (cred că este la ascultare, deoarece am găsit informaţii că mănăstirea este de călugări) ce strângea donaţii pentru mănăstirea dată şi avea câte ceva în vânzare (icoane,lumânări…). Apropiindu-mă, am procurat o icoană şi am dat şi ceva bani. Discutând cu ea, m-a întrebat dacă ştiu ce-i internetul, căci cineva i-a povestit despre o familie de credincioşi cu mulţi copii care li se întâmplase ceva, şi au fost arătaţi pe internet (vă scriu cu cuvintele ei) şi s-a găsit cineva din cei bogaţi de i-a ajutat financiar. Ea m-a întrebat dacă e posibil să se faca acelaşi lucru şi să postez informaţii despre mănăstire, poate se vor găsi persoane care să le doneze ceva mai mulţi bani. I-am zis că am să incerc să fac ceva, dar sincer nu ştiu ce aş putea să fac. Vă rog să mă sfătuiţi ce să fac sau ce să-i spun. Mă simt responsabilă, fiindcă ea ma privea cu speranţă în ochi, că eu am să pot ajuta mănăstirea. Vă mulţumesc anticipat.

  • Marina a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

În primul rând, nu o spun cu răutate, să știți, dar nu e bună  chestiunea dată! Cu ceva timp în urmă, Î. P. S. Vladimir, a dat o directivă prin care a interzis aflarea călugărilor (maicilor) prin piețe pentru adunarea banilor! Ar fi fost cazul, ca și starețul (stareța) mănăstirii în cauză să fie la curent cu chestiunea dată și să nu trimită pe ascultătorii săi prin piețe! Nu de alta, dar Sfânta Scriptură ne spune cu foarte mare certitudine: ”Nu vă nădăjduiți spre boieri, spre fiii oamenilor”! Repet, nu cu răutate o spun! Pur și simplu, chiar personal consider că nu e corectă aflarea monahilor prin piețe, atunci când din viețile Sfinților știm, că fiecare ieșire în oraș a călugărilor neapărat era însoțită de ispite, nu tocmai în piața centrală, unde doare ochiul de ispite! Chiar mă doare de frații noștri… Goana asta nebună după bani…

Iertare!Îndrumați-o pe măicuța să nu caute bani de pe internet, ci să se roage Domnului și Sfântului Nicolae! Dumnezeu la sigur va ajuta mănăstirea și fără internet!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.