Ajutaţi-mă!

0
0

Sărut mâna, Părinte! Nu ştiu cum să încep, ca îmi este frică să zic aşa ceva, de mic copil am fost învăţată de bunici şi părinţi să merg la biserică, dar acum, când am împlinit 18 ani, văd parcă altfel lucrurile, şi mă sperie aceasta, nu vreau să fie aşa cum gândesc eu, e problema în aceea că câte odată nu-mi vine a crede că există Mântuitorul, mi-e ruşine să scriu acum aceasta, dar vă rog ajutaţi-mă cum să dispară aceste gânduri negre din mintea mea! Vă rog mult ajutaţi-mă! Vă mulţumesc anticipat!

  • Daniela a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună ziua. Gândurile de necredință, uneori ne sunt insuflate de la diavol, alteori le avem din propriile păcate și mândrie. Cu ele trebuie de luptat și când ne vin în minte, să zicem: înapoia mea satano, căci nedreptate este! Dacă n-am crede în Domnul și n-am avea nădejdea mântuirii, degeaba noi creștinii am mai cânta troparele Învierii și vom aștepta viața ce va să fie. În așa caz dreptate ar avea ce-i ce zic: să bem și mâncăm, ne distrăm astăzi, că viața asta se termină la mormânt. Dar noi știm că nu-i așa și credem în Domnul, cel ce a murit pentru fiecare din noi, că să ne dobândească pentru Împărăția Cerului și să ne facă fii ai lui Dumnezeu! Altă dragoste mai mare nu-i, decât să-și pună cineva sufletul pentru aproapele său, precum a făcut-o El! Dacă ați înțelege în chip văzut binefacerile Domnului ce s-au făcut și se fac cu dvs zi de zi, veți cădea în lacrimi de mulțumire și-L veți iubi pe Iisus până la moarte, dorindu-vă mai repede întâlnirea cu el. Căci mai mare blândețe, bunătate și milă nu este și nu veți afla la nimeni, decât la El – Mântuitorul nostru! El nu vrea și nu cere nimic de la noi, decât dragostea noastră și stă la ușa inimii fiecărui om, ca un cerșetor și așteaptă cu răbdare când i se va deschide, ca să intre în ea, și să facă lăcaș Duhului Sfânt! El, care a murit pentru noi, are o dragoste ca de mamă pentru fiecare și vrea să facă parte din viața noastră, căci știe cât a suferit pentru oricine ca să-l recâștige de sub păcat și să-l vadă fericit împreună cu El, în Raiul lui Dumnezeu. Oare vrea atât de mult?! Oare nu se cuvine nouă, nemulțumitorilor, măcar atât să-i dăm?!

Soră dragă, nu-i nimic mai important pe acest pământ decât a dobândi sfântul Duh în suflet și a lupta pentru mântuirea sufletului. Însă: nimeni nu vine la Tatăl, decât prin Mine, spune Domnul. Deci întăriți-vă în credință și nu lăsați acele gânduri să vă osândească pe veci, dar luptând, să luați cunună împărătească și să vă bucurați pururea cu Domnul, Amin.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.