0
0

Bună ziua, Părinte. Vă rog să mă ajutaţi să înţeleg dacă este mare păcat, dacă dormi alături de un băiat, doar cuprinşi…

  • Cristina a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună seara. Aș spune că da, este păcat, căci ar fi o ispitire. E ca și cum te-ai păzi și feri de diavol, dar totodată l-ai ademeni cu bomboane. E ușor de a cădea în mari ispite și chiar de e o îmbrățișare, aparent nevinovată, este tulburare și chinuri de gânduri ce nu plac lui Dumnezeu! Căci cine poftește pe cineva cu gândul, e ca și cum ar fi preacurvit cu el în inima sa. Așa că mai degrabă spun că nu dormitul unul lângă celălalt este un păcat. Ci cele la ce poate să ducă. De aceea scumpii mei, feriți-vă mai departe de ispite și respectați-vă unul pe altul, dar nu întreceți limite necuvenite înainte de căsătorie. Nu-i stă bine unei fete creștin ortodoxe să se comporte în mod amoral. Căci credeți-mă, că acel băiat, după o astfel de seară, va avea gânduri de alt gen și poftă bărbătească cu care diavolul ispitește pe cei iscusiți și tari dar pe de alde noi de ăștea slabi și neputincioși la luptă repede ne doboară. Cei mai frumos și mai plăcut înaintea lui Dumnezeu atunci când perechea care întemeiază o familie e curată dreaptă și cinstită. Și viața lor va fi binecuvântată de Domnul numai cu daruri ale virtuților  creștine.

Întotdeauna, înainte de a face ceva, întrebați-vă: oare îi place lui Dumnezeu ce fac eu acum?! Și conștiința îți va dicta. De ai remușcări și neliniște, atunci nu-i lucru plăcut. Păziți-vă de ispitele vieții și nu cedați în lupta voastră!

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.