Un pic de lumină

0
0

Sărut mâna, sfinte părine, vreau să vă întreb cum se îngăduie a citi Sfânta Scriptură, trebuie să postim înainte, sa ne rugăm cu capul acoperit? Care sunt rânduielile? Aş vrea să-mi mai spuneţi ce canon să fac pentru înăsprirea sufletească de care mi-aţi vorbit în răspunsul anterior şi cum? Vă mulţumesc din suflet pentru raza de lumină pe care mi-aţi oferit-o în elucidarea necunoştinţei mele. Aşa să vă ajute Dumnezeu, Vă mulţumesc mult pentru răbdarea cu care ne trataţi! Doamne ajută!

  • Domnica a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută, Canoanele nu se dau aici. La biserică, în sacul duhovnicului, le găsiți. Sper să nu vă supărați pentru acest răspuns. Iar despre rânduiala citirii bibliei vă spun că nu au fost stabilite niște reguli pentru această faptă. Dar eu vă spun că ar fi bine să ne axăm pe conștiință și să ne dăm seama că Biblia nu e chiar orice carte. Așa că ar fi bine să o citim ori stand sau în genunchi. Iar despre acoperirea capului la fel se lasă la libertatea voastră. În funcție de stima pe care o purtați față de Autorul acestei cărți: Dumnezeu, la fel să vă purtați și în citirea ei.

Răsăritul soarelui să te găsească cu Biblia în mână„. Această exclamație a lui Evagrie exprimă foarte bine tradiția patristică.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.