0
0

Binecuvântați Părinte ca să vă mai încarc și eu cu o întrebare. Știu că grija de trup nu este de folos sufletului, dar dacă noi, femeile, nu am avea grijă cît de puţin de noi, atunci soţii s-ar uita şi poate chiar ar păcătui cu alte femei care sunt frumoase la exterior… Poate îmi veţi răspunde că dacă credinţa e mare atunci nu trebuie de făcut griji din acest motiv… dar totuşi, spuneţi-mi vă rog, cum trebuie de procedat…? Mă rog de mă iertaţi…

  • Cristina a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună ziua. Deaceea deseori preoții, părinții recomandă ca căsătoria a doi oameni să fie din iubire. Și din iubire sufletească, nu trupească pătimașă. Căci cel ce vă iubește cu adevărat, vă iubește sufletul, smerenia, așa precum sunteți, nu iubește masca vopselilor și deghizărilor.  Dar să faceți o întrecere cu presupusele rivale cine și pe cine, nu e creștinește! De s-a iscat așa în familia dvs, atunci căutați pricina și eliminați-o, nu cu o altă mască să astupați prima. Ci de e din slăbiciunea bărbatului, atunci trebuie să întăriți dragostea dintre voi, prin fapte de răbdare, blândețe, alinare. Căci cu maimuțăreala hainelor deocheate ori vopselelor înșeli până la un timp, dar și-ți pierzi sufletul în această goană. Cum zice proorocul David: în veac n-am văzut să fie lăsat cel ce se roagă și nădăjduiește la Domnul! 

Deci puneți-vă nădejdea în cele statornice, nu în cele pieritoare, căci primele nu cad în veac, al doilea sunt pulbere-n vânt!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.