Pomana

0
0

E bine să dai de pomană cărți de rugăciuni de sufletul morților? Dacă da, atunci la ce sărbători sau zile însemnate, ori în orice zi?

  • You must to post comments
0
0

E bine să ne îngrijim în rugăciunile noastre și de cei de dincolo. Și nu e neapărat numai cărțile de rugăciune. Eu vă spuns așa: Dați celor care nu au cărți de rugăciune pentru a ajuta în mântuirea sufletelor lor. Și nu o faceți cu scopuri personale. Iar pentru sufletele celor trecuți dincolo rugați-vă neîncetat. Și mai puteți să spuneți celor cărora le dați aceste cărți să pomenească și pe cel trecut din această lume, pentru ai fi ușurate chinurile de dincolo. Iar fapta milosteniei în numele celor de dincolo, adică să faceți milostenie pentru ei(ei nu au făcut și faceți voi în locul lor) nu este cu nici o logică. Domnul ne cere ca fiecare s facem milostenie atunci când suntem în această lume. Și prin milosteniei El ne cerea virtutea dragostei, dragostea față de săraci. Ori de la cei de dincolo ce fel de dragoste poate să mai fie vorba. Voi puteți să vă rugați pentru cei trecuți dincolo, pentru că așa este plăcut în fața lui Dumnezeu. Și prin faptele voastre din această lume poate va fi socotită lor vrednicia sau nevrednicia cea de dincolo(ei fiind ca cei care vau dat învățătura potrivită). Dar virtutea dragostei nu mai poate fi scrisă la ei în „cartea faptelor”. Poteți să o scrieți în „cartea faptelor voastre” și prin „oglinda voastră” să se înfrumusețeze și chipul lor.

Mântuirea depinde în mod esențial de dragostea lui Dumnezeu pentru oameni, de lucrarea mântuitoare a lui Iisus Hristos și de credința exprimată prin fapte a omului.

Cu râvnă întru Domnul

Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie


  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.