Duminica

0
0

Cinstiţi Părinţi, mă iertaţi de neştiinţa mea, dar cum să le explic eu celorlalţi când mă întreabă (sau când văd de faţă cu mine) de ce se începe cu duminica săptămâna? Vă rog de mă ajutaţi cu răspunsul! Doamne ajută!

  • Mariana a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Catehismul ortodox și Porunca a patra, în unele traduceri ortodoxe, ne arată în mod explicit că ziua a șaptea (cea sfințită și binecuvâtată de Dumnezeu) este sâmbăta: “Aduți aminte de ziua sâmbetei, s-o sfintești pre ea. Șase zile să lucrezi și vei face toate lucrurile tale, iară a șaptea zi, sâmbăta Domnului Dumnezăului tău, să nu faci ….. Pentru că în șase zile au făcut Dumnezeu ceriul și pământul și marea și toate câte sunt în ele și odihni în ziua a șaptea. Pentru aceea blagoslovi Dumnezeu ziua a șaptea și o sfinți pre dânsa.” (traducere ortodoxă)
Pentru ce serbăm Duminica?

Serbăm Duminica, pentru că: a) E ziua cea dintâi a creațiunii;  (Catehismul ortodox cap. „Despre sărbători”) Verificați aici pentru o informație mai amplă:  http://www.crestinortodox.ro/carti-o…ori-80571.html Dacă duminica este considerată, de ortodoxie, ca fiind prima zi a creațiunii, înseamnă că ziua a șaptea de la creațiune (în care S-a odihnit Dumnezeu și pe care a binecuvantat-o și sfințit-o) este sâmbăta, prin urmare duminica fiind prima zi din săptămână.

Doamne ajută.

Prot Victor Mihalachi


  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.