Ajutaţi-mă

0
0

Bună ziua sau bună seara, stimate părinte! Am o durere pe suflet, vreau să mă sfătuiţi, să-mi daţi o mâină de ajutor, sunt în America şi scopul meu e să fac cât de cât bani ca să-mi cumpăr o căsuţă cât de cât bună şi s-o uşurez pe mama şi tata. Nu vreau să mă cred că sunt cel mai mâhnit suflet sau bătut de soartă, sunt persoane la care şi mai greu le este, dar personal mie nu-mi merge bine în nimic. De mic copil mă duceam la Biserică, Îl iubeam și Îl iubesc pe Dumnezeu, Isus Hristos, cinstesc sfânta cruce, icoane, sfinţii, şi îngerii, mă rog în fiecare dimineaţă şi seară, am o cărticică mică de rugăciuni, mai citesc din ea câteodată. Părinte, vă rog ajutaţi-mă, ce rugăciune să spun şi cum să spun? Rugaţi-vă pentru mine păcătosul, nu fumez, nu beau, îmi respect mama şi tata, ce nu fac corect, sfatuiţi-mă, nu sunt atotştiitor, am încă multe de învăţat…, aştept răspuns, Părinte, dacă vă este în putinţă.

  • You must to post comments
0
0

Bună să vă fie inima. Este un răspuns foarte simplu, doar că nu şi atât de uşor de acceptat pentru mulţi. Să vă schimbaţi scopul din viaţă. Care nu este acesta, dar cel de mântuire a sufletului. „Căci ce îi va folosi omului de ar dobândi lumea întreagă, dar îsi va pierde sufletul. ” Nu este rău să ne dorim şi lucrurile lumeşti, dar doar atât căt merită. Şi nicidecum mai mult căci foarte uşor ne abat de la ceea spre ce ar trebui să tindem. Ştiţi doar că unde  este comoara voastră acolo este şi inima voastră. Şi toate acele lucruri pe care le facem din credinţă şi pentru credinţă nu sunt un mijloc de schimb cu Dumnezeu, dar trebuie să porneacă din dragostea noastră faţă de El. Sfântul Macarie cel Mare spunea „Acesta este semnul creştinului, că oricât se nevoieşte şi oricât lucrează după dreptate, simte că n-a făcut nimic şi, postind, zice „Acesta nu e post,” iar în rugăciune stând, „Aceasta nu e rugăciune,” şi încă în stăruinţă la rugăciune ,”N-am arătat deloc stăruinţă, ci abia încep să mă străduiesc să lucrez”; şi chiar drept fiind înaintea lui Dumnezeu, el zice „Nu, eu nu sunt drept, eu nu mă nevoiesc, ci doar pun început în fiecare zi.” Spre acestea ar trebui să tindem, fără a aştepta plată pentru ele în viaţa aceasta. Iar despre rugăciune, este una foarte frumoasă care te aduce anume la acele gânduri, acre ar trebui să vă însoţească Rugăciune pentru mântuire, care se termină cu cuvinte de mare folos atât pentru dvs cât şi pentru noi toţi

Dumnezeul meu, fă să cunosc cât de mici sunt bunătătile pământeşti şi cât de mari sunt cele cereşti, cât de scurt este timpul acestei vieţi şi cât de nemarginită este veşnicia.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.