fără suparare

0
0

Bună ziua.. mulțumesc de răspuns și de critică.. în loc să folosiți vorbe frumoase, folosiți cearta, oricum multumesc, nu mă supăr… înteleg ceea ce spuneți… dar în practică nu e mereu așa… și să ajungi la mănăstiri nu e prea ușor.. mă refer la bisericile din orașe… în care poți ajunge cu mai mare ușurință…. ideea e că e mare diferența între zona Ardealului și cea a Moldovei (din Romania)… aici copilul la botez nici nu se scufundă, oamenii stau pe scaune și există bănci în biserică, nu se face colivă la pomeni și nici nu se zice bogdaproste.. exemplele sunt foarte multe.. și de asta zic ceea ce zic.. unii preoți de prin Galați sau Vrancea se miră când le zic ce văd pe aici…. și de asta mă întreb dacă e posibilă această diferență între Bisericile ortodoxe din România….. asta se referă și la spovedanie … Vă mulțumesc și eu zic că dacă ar fi mai multă blândețe în vorbe s-ar câștiga mai mult… mulțumesc și la răspunsul cu Psaltirea… o să mai întreb… de citit citesc și acatiste și paraclise și mă închin, postesc și citesc din suflet.. nu de dragul de a o face.. nu știu de unde ați tras aceste concluzii… se pare că nu m-am facut eu înțeleasă.. iertare și Dumnezeu sa vă ierte și pe dvs. și să ne ajute!

  • Silvia a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Singură ați ales locul unde să vă mutați cu traiul. Așa că fiți buni și faceți ascultare de biserica locului, acomodați-vă cu rânduiala ei. Căci fiecare biserică locală are rânduielile ei speciale.

P.S. Și eu am terminat facultatea și masteratul în Sibiu, deci tot Ardeal este și nu am nici o replică la adresa acele biserici locale. Ci dimpotrivă, îÎ rog pe Dumnezeu să o facă și mai puternică în practicile sale.

Iar cel ce vrea ceva mai mult să caute.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.