0
0

Bună dimineața dragi părinți! Până acum v-am pus o grămadă de întrebări și vă mulțumesc pentru răspunsuri. Am totuși o nelămurire mare, eu ar trebui să mă căsătoresc peste 2 luni, am tot gândit și am tot analizat și am tras diferite concluzii, la unele momente am ales să merg înainte cu nunta, la altele inima mea regretă că nu merge pe alt drum, pe drumul acela al dăruirii întregii vieți lui Hristos. De când eram mică, visam că voi fi mireasa lui Hristos. De atunci îmi plăcea să mă nevoiesc pentru a mă apropia tot mai mult de Dumnezeu. apoi a trecut timpul și în viața mea au apărut fel și fel de probleme iar eu m-am gândit mai puțin la asta, însă niciodată nu am uitat. De câțiva ani am această relație, dar nu cred că această relație m-ar duce la Hristos, am tot hotărât să renunț la nuntă, apoi am zis să continui că poate am eu frici, totuși tot mai pregnant se întoarce în mine acel dor de Dumnezeu pe care îl trăiam la un moment dat constant în viața mea. Nu îmi e nici o rușine de nimeni să renunț la tot și să merg la Dumnezeu, acesta era visul meu, și adeseori în rugăciunea mea îl rugam pe Dumnezeu să îmi ceară tot, să îmi ia tot numai să mă ducă la El. Îmi place foarte mult, de fapt, e mai mult decât „îmi place”, este felul meu de a trăi în interior acea prezență a lui Hristos în toate, acea stare de dăruire și de abnegație către Dumnezeu. Îmi doream de mică fiind, să fiu aproape de Hristos, să îmi sfințesc viața, să mă dăruiesc lui Hristos ajutându-i pe cei în nevoi, să mă rog mult, să fac sacrificii… anii au trecut și toate acestea s-au estompat, eu luând-o în căutarea mea după Dumnezeu pe alt făgaș, m-am întors apoi de la yoga la ortodoxia cea adevărată și sfântă, și acum toate acestea au revenit și zi de zi mă tot întreb cum să verific , cum să fac… să merg la o mănăstire câteva zile, să mă analizez… ce să fac? Eu am rugat-o pe Maica Domnului să îmi răspundă, și m-am mai liniștit, însă încercările vin din nou, și nu știu cum să procedez. Vă rog să mă ajutați să înțeleg… și cum să procedez pentru a merge la o mănăstire câteva zile… aș vrea mult mai mult… Vă mulțumesc mult.

  • Antonia a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună ziua. Cred că înțelegeți și dvs că ajutorul nostru de pe o pagină de internet nu e ceea ce de fapt v-ar fi de folos, ori v-ar da răspunsul mult dorit la frământările dvs. Gândul îmi spune că puteți face așa: să vă izolați de toți pe o săptămână și s-o petreceți în analiza propriei vieți, stări sufletești în rugăciune și postire cât mai aspră. Apoi mergeți la o mănăstire de femei și vorbiți cu stareța (egumena) mănăstirii, lămurindu-i ce și cum simțiți, făcând ca o spovedanie. Și petrecând acolo câteva zile (puteți cere binecuvântarea asta de la stareță, de a rămâne), aflând mai multe despre cele călugărești, și mai presus de toate, înțelegând realul motiv pentru care vă doriți călugăria, veți lua cred o decizie corectă, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Nu toți cei din lume se prăpădesc, și nu toți cei din mănăstire se mântuiesc! Iar pentru a te călugări, trebuie să fii conștient că trebuie să iei chipul îngerului! Deci să faceți alegerea cu inima și cu totală lepădare de sine! Domnul să vă ajute către cele mântuitoare!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.