0
0

Sărut mâna, părinte! Deşi, ştiu că este un păcat foarte grav, nu mă pot lăsa de patima onaniei, diavolul mă chinuie zi şi noapte. Deşi în fiecare zi îmi pun în minte să nu mai fac, îi cer lui Dumnezeu să mă ajute (dar oare rugăciunea mea o fi sinceră?) nu reuşesc. Am prietenă, sunt într-o relaţie cu ea de ceva timp şi ne-am propus să ne căsătorim. Ţinem postul, respectăm rânduielile bisericeşti atât cât ne este cu putinţă deocamdată, ne străduim şi mai mult, dar mai avem şi aceste patimi care ne chinuie, părinte. Oare ce trebuie făcut? E posibil ca pe Dumnezeu să îl supărăm atât de mult cu relele noastre, încât să nu binecuvânteze relaţia noastră. Facă-se voia Lui în toate. Mă iertaţi.

  • You must to post comments
0
0

Bună să îți fie inima mult stimate nevoitorule. Grea este lupta dar frumoasă este cununa. Nu zăbovi să lupți prea mult ci pune mai repede mâna pe cunună. Spală-ți mâinile și apropie-te de cununa celor victorioși. Știi că cei care luptă mult slăbesc în putere. Și aceasta diavolul și urmărește. Nu te lăsa convins de faptul că te lupți, dar căderile sunt multe. Diavolul e un mare strateg. El știe că odată ce un luptător e în luptă deja jumătate de luptă e a diavolului. Trebuie să îl mai lase să se lupte și  procentele cresc în favoarea celui rău. Așa că nu mai lupta. E timpul păcii deja. Spală păcatul nu mai căuta inamici propriului tăi trup. Știi ce dureri te așteaptă după practicarea păcatelor. Așa că mai bine preferă liniștea și pacea decât plăcere împreună cu lupta. Iar ca și completare îți recomand să citești articolul: „Despre patima masturbării”(e puțin altfel caracterul păcatului, dar e legat de același mădular a trupului, și toate pe același drum sunt) dar mai ales comentariul lui #2 Alexandru: mărturia unui om care a trecut prin așa ceva.

P.S. Și încearcă să te documentezi mai bine ce sunt păcatele: Onanism, malahie, masturbare. Pentru că toate acestea sunt păcate diferite. Spre exemplu onanismul nu e același lucru cu malahia, deși în ambele cazuri e vorba vărsării seminței. Dar gravitatea diferă și lupta e mai grea de la caz la caz.

La Domnul este toată nădejdea.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie


  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.