0
0

Părinte, am o întrebare, eu trăiesc cu un bărbat italian, el e catolic, eu sunt ortodoxă. Acum, sunt însărcinată în 5 luni și jumătate, vreau să vă întreb cum ar trebui să botez fetița. Eu aș vrea să o botezăm la el (catolic) și aș dori din tot sufletul meu, dacă se poate, să îmi boteze sora mea care și ea trăiește în concubinaj cu un băiat român, ambii ortodocși. Ce mă sfătuiți? Vă mulțumesc. Doamne, ajută-ne.

  • a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 săptămâni ago
  • You must to post comments
0
0

Ce să vă sfătui?! Să vă lepădați de sfânta credință în care și dvs sunteți botezată și să vă duceți s-o botezați catolic?! Sau să vă mustru că trăiți în curvie și că trebuie să faceți ceva pentru a înceta trăirea în păcat?! Dacă sunteți nepăsătoare de mântuirea dvs, gândiți-vă măcar la acest copilaș, să nu să se nască în păcat. Informați-vă care este diferența dintre catolicizm și ortodoxie, căci ei în erezie se află. Nu vă lepădați de credința ortodoxă, v-o spun spre binele sufletului dvs, mergeți la spovedanie generală la duhovnic, sfătuiți-vă cu el și despre botez, căsătoriți-vă și rugați-vă mult până la nașterea copilului, ca Dumnezeu să vă îndrepte pe calea bine-plăcută Lui. Cât despre nași de botez: ei trebuie să fie un model spiritual pentru copil. Credeți că sora satisface această condiție?!

Meditați mult la faptele dvs și nu vindeți mântuirea veșnică a sufletului, pentru lucruri de nimic din această lume! De ce oare Doamne noi așa de ușor ne lepădăm de credința sfântă și dreaptă?! Pentru asta vom suferi mult, căci în adevăr suntem, dar preferăm erezia… Cry

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.