Nu judec ci mă întreb

0
0

E normal că văd așa lucrurile. Sunt de acord cu dv și recunosc că adesea merg la sf biserică ca și cum m-aș duce să văd o piesă de teatru. Mintea îmi zboară….tra la-la. Dar îmi revin imediat și caut să mă controlez și când dau ceva de mâncare la sf slujbei de sufletul morților mei mi se spune că ce mă mai consum și ce mă mai lăfăiesc în bunătățuri. Eu nu văd așa lucrurile. Văd că ne pierdem și sentimentele unora devin superficiale că nu totul se rezumă la bani si putere. Și eu am sufletul bolnav dar caut să fiu sinceră, pură și curată, mă deranjează chiar când văd oameni obsedați. Nu ne hrănim doar cu pâine dar și cu cuvântul lui Dumnzeu și spun lucrurile acestea doar ca să ne educăm unii cu alții, și să găsim echilibrul între dragoste adevăr și disciplină. Eu gândesc ….iertați-mă daca gândesc….eu multe am învățat de aici și nu știu cum să vă mulțumesc și chiar îmi pare rău ca stați până târziu ptr noi și că vă dor degetuțele de atâta tastare. Dar bunul Dumnezeu vă va răsplăti ptr toată osteneala, fiți sigur, Dumnezeu când doarme, doarme cu un singur ochi. Mulțumesc. Și nu vă supărați.

  • You must to post comments
0
0

Cu adevărat a înviat. Stimați creștini. Vă îndemn la mai multă grijă de sufletul personal decât de greșelile celor de lângă noi. Nu ne zidesc aceste griji. Și nici nu le vom schimba cu ceva. Cel mai bine să ne îngrijim fiecare în parte de problemele noastre și când vom reuși să ne facem fiecare în parte bineplăcuți înaintea lui Dumnezeu atunci nu vom mai avea nevoie să ne îngrijim și de greșelile celor de lângă noi. Ce spune Mântuitorul? Căutați mai întâi Împărăția Cerurilor(care este în lăuntru vostru) și toate celelalte vi se vor adăuga vouă. Deci să căutăm mai întâi să creștem noi duhovnicește și să îl bucurăm pe Dumnezeu și toate celelate vor veni de la sine. Dumnezeu vrea ca fiecare suflet să își facă o legătură strânsă cu Creatorul(adică cu El) și în baza acestei legături se transmit toate celelalte. Așa că în funcție de calitatea legăturii e și primirea celorlalte lucruri pe care noi dorim să le descoperim.

Să încercăm să avem sufletul curat și să încercăm să ne curățim și trupul că avem nevoie de ambele părți curate pentru a putea intra pe ușile Raiului.


Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.