0
0

Sărut mâna, sfinţiţi părinţi, am auzit de multe ori că în ziua de marţi se pomeneşte Sfântul Ioan Botezătorul, iar joi Sfântul ierarh Nicolae, este adevărat şi care este ordinea? De ce doar aceşti doi sfinţi sunt pomeniţi? Mă mai frământă o întrebare: atunci când îl întâlnesc pe duhovnicul meu sau vreau să îl intreb ceva, cum trebuie să îl întâmpin şi cum să mă adresez lui? Eu îi zic ”părinte” şi urmează să-l numesc pe nume, îngenunchez, însă ceva îmi spune că nu fac corect, uneori am ocazia să-i sărut mâna, alteori nu, cum să fac corect? Trebuie să îl pomenesc în rugăciunile mele, îl pot scrie la sănătate? Vă rog de mă iertaţi, să Vă lăudaţi în Domnul veşnic!

  • Domnica a întrebat 13 ani ago
  • last edited 10 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Când vă întâlniți cu părintele duhovnic, de fapt, ca și cu oarecare alt preot faceți o închinăciune scurtă, fără însă a vă așeza în genunchi, puneți mâinile de parcă ați cere ceva, dreapta de asupra la stânga și ziceți: ”Binecuvântați Sfințite Părinte”! Nu sfinte, ci sfințite, pentru că preoții nu sunt sfinți, ci sfințiți, adică, purtători de Har Dumnezeiesc. Părintele vă binecuvântează și pune mâna sa, în palmele Dvs. Iar Dvs., îi sărutați mâna, în semn de stimă și respect, față de Harul lui Dumnezeu, pe care îl poartă preotul în sine. Și desigur, că duhovnicul se pomenește în rugăciuni necontenit.

Ce ține de cinstirea sfinților în cursul săptămânii: Luni, se pomenesc Sfinții Arhangheli și îngeri și toate cetele îngerești! Marți: Sfântul Ioan Botezătorul. Miercuri și vineri: Cinstita Cruce. Iar Joi Sfântul Nicolae și Sfinții Apostoli!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.