California: Fără vaccin = fără şcoală …
Un nou amendament legat de vaccinuri al Codului de Sanatate si Siguranta va intra in vigoare in aceasta toamna pentru anul scolar 2012-2013, si presupune ca toti elevii din clasa a 7-a impreuna cu cei de clasa a 8-a si cei care urmeaza clasa a 12-a in primul an sa se vaccineze cu Tdap, contra tusei convulsive inainte sa fie admisi la scoala. Pe site-ul Districtului Marin County care include si San Francisco, scrie clar “No Shot, No School” (Fara Vaccin=Fara Educatie), pentru a incerca sa forteze parintii sa se supuna noilor reglementari.

 

Desi elevii din California pot refuza orice tip de vaccin din motive medicale sau personale, majoritatea parintilor nu constientizeaza acest fapt. Si datorita epidemiei de tuse convulsiva din California, este foarte probabil ca multi parinti sa se conformeze noilor cerinte Tdap, de teama pentru copii lor, desi vaccinul Tdap s-a dovedit a fi ineficient in protejarea impotriva tusei convulsive.

Daca parintii nu cer in mod specific un Formular pentru Excludere datorita Convingerilor Personale (PBEF) de la oficialitati, copii lor trebuie sa fie vaccinati cu orice vaccin considerat de catre Departamentul de Stat pentru Sanatate Publica a fi necesar, an de an. Cei care doresc sa nu se vaccineze cu Tdap, trebuie sa completeze formularul CDPh 8261 de la scoala.

Lucru interesant legat de vaccinurile DTaP, Tdap, si alte vaccinuri pentru pertussis, este faptul ca ele nu au fost niciodata testate pe termen lung pentru a li se dovedi siguranta, si nu li s-a dovedit eficienta. De fapt, majoritatea copiilor care au suferit de tuse convulsiva in 2010 fusesera déjà vaccinati impotriva respectivei boli. Deasemenea s-a demonstrat public ca vaccinurile impotriva bolii pertussis nu ofera protectie pe termen lung.

Fiecare parinte din California are dreptul sa stie adevarul legat de Tdap si DTaP, ca sa nu mai vorbim de celelalte vaccinuri despre care ei stiu ca trebuie sa le fie facute copiilor la inceperea anului scolar pentru propria lor siguranta. Deasemenea ei au dreptul de a refuza vaccinarea copiilor lor din motive medicale sau personale. Din pacate, ei nu stiu despre acest lucru, si de importanta faptului ca aceasta informatie sa fie transmisa mai departe.

saccsiv.wordpress.com